nlc.hu
Utazás

Cseh-magyar szálloda az Emirátusokban

Először épít magyar érdekeltségű cég szállodát az Emirátusokban

A 255 szobás szállodakomplexum építése tervek szerint a jövő év elején kezdődik.
Egyesült Arab Emirátusok, Dubaj

Nagyon úgy fest, hogy az Egyesült Arab Emirátusok legkisebb emirátusa, Ras Al Khaimah komoly fejlődésnek indult, ugyanis azok után, hogy itt épül meg az ország első kaszinója, most egy szállodakomplexum építését helyezték kilátásba, ami történetesen részben magyar érdekeltségű. A Sun Beach Resort névre keresztelt projektet a cseh-magyar Preston finanszírozza, saját tőkéből, Csehországban kibocsátott vállalati kötvények eladásából és a szállodaszobák értékesítéséből. 

A komplexum építését a jövő év elején kezdik, és a tervek szerint – a moduláris építészetnek köszönhetően – egy év alatt elkészül. Összesen 255 szobát alakítanak ki benne, céljuk pedig az, hogy az önnfentartó és ökocentrikus szemléletet képviselő, fiatal utazók és digitális nomádok számára tegyék vonzóvá, írja a Piac és Profit

A szálloda abszolút digitális minőségben működik majd, vagyis nem lesz klasszikus értelemben vett recepció, a vendégek mindent egy applikációról intézhetnek el, többek között a foglalásukat, illetve az olyan szabadidős tevékenységeket is, mint amilyen a tevegelés vagy a masszázs. Emellett az ökotudatosság is kiemelkedő szerepet kapott a hotel üzemeltetésében, a vendégek az appon keresztül követhetik víz- és áramfogyasztásukat, az étterem pedig a helyi termelők portékáiból készíti majd el a felszolgált fogásokat. 

A Preston vállalat a cseh üzletember Filip Navrátil és magyar társa, Hegyvári Bálint nevéhez fűződik, mindketten a nemzetközi pénzügyi piacról érkeztek és korábban is dolgoztak már együtt. A tízezer négyzetméternyi területet 8,5 millió dollárért vásárolták meg az Al Marjan-szigeten, a projekt összköltsége azonban körülbelül 50 millió dollárra, vagyis 20 milliárd forintra becsülhető.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top