nlc.hu
Utazás

Szállodások várakozása

Ekkora infláció mellett rettegnek a szállodások a nyártól

A nyaralásról mondanak le a legtöbben, ha kevés a pénzük, a vidéki szállodások már előre félnek.

Borúlátóan nyilatkozott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az Index nevű portálnak. Flesch Tamás szerint egy nagymértékű inflációnál elsők között szokták elengedni az emberek a vendéglátást és a szállodaipart.

luxusszálloda medencéje

Vannak szállodák, amelyek nem érzik a válságot (Fotó: Pexels.com)

Nyilván nem lett jobb a szállodások kedve a Központi Statisztikai Hivatal pénteki közlésétől, miszerint februárban a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 13 százalékkal csökkent, ugyanakkor a külföldi vendégek száma 17 százalékkal növekedett.

Még nem lehet drasztikus visszaesésről beszélni, de a változás jelentős. Nehéz kimondani: ám mindenkinek volt már korábban egy ilyen várakozása, hiszen a mostani infláció komoly hatással van a szektorra. Ugyanakkor bízunk benne, hogy ez a visszaesés nem lesz ennél jelentősebb a következő hónapokban” – mondja Flesch Tamás.

Szerinte a budapesti szállodák, ahova 95 százalékban külföldiek érkeznek, ott ezt a csökkenést nem érzik olyan jelentősen, mint a vidéki szállodáknál, ahol komoly problémák várhatók, ha így marad az inflációs környezet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top