nlc.hu
Utazás

Indiai nőket képeznek kamionsofőrnek Magyarországra

Indiai nőket képeznek kamionsofőrnek, hogy Magyarországon dolgozzanak

Egy dán szállítmányozó cég hazai leányvállalata jó ötletnek tartja, hogy indiai nőket képezzen ki és alkalmazzon teherautó-sofőrként szerte Európában.
Indiai nők

„Támogatni szeretnénk az indiai nőket” – nyilatkozta Claus Normann Hansen, a dán Baton Transport ügyvezető igazgatója egy múlt heti indiai sajtótájékoztatón, ahol ismertették a Kamionozás az egyenlőségért elnevezésű projekt részleteit.

Ahogy az Index cikkéből kiderül, a szállítmányozási cég kezdésképp 25 indiai nőt keres, akik teherautó-vezetőként dolgozhatnának a vállalat magyarországi kirendeltségén. Ha a kezdeményezést siker koronázza, a következő öt évben akár 800 nő is róhatja majd kamionnal az utakat.

A The Times of India című lap szerint az állás betöltéséhez az alábbi feltételeknek kell teljesülnie:

  • általános iskolai végzettség
  • jó angolnyelv-tudás

Mivel Indiában alig van női kamionsofőr, teherautó-vezetői engedély nem szükséges, a képzésre Indiában kerül majd sor. A sajtótájékoztatón elhangzott infromációk szerint a nőknek 681 ezer forintnak megfelelő, eurós fizetést és két évre szóló, meghosszabbítható szerződést ajánlanak. Hetente öt napot, napi 15 órát kell ezért dolgozniuk.

Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top