nlc.hu
Utazás

A műszerekre tették a pilóták a kávét

Felfüggesztették a pilótákat, mert a műszerfalra tették a kávéjukat

A vizsgálat lezárultáig nem repülhet a két indiai pilóta, akik a műszerekre tették a kávéspoharukat.
A montázson egy SpiceJet repülőgép, és a műszerfalra tett kávé

A SpiceJet indiai fapados légitársaság felfüggesztette két pilótáját, miután a repülés biztonságát veszélyeztetve kávéztak a pilótafülkében – írja a CNN.

A Twitteren megjelent fényképen a repülőgépet vezérlő karokhoz és műszerekhez veszélyesen közel elhelyezett papírpohár látható, amelyben kávé vagy tea volt. A pilóták gujiyát is tartottak a kezükben – ez egy édes sült tészta, amelyet általában a hindu Holi fesztiválon fogyasztanak, amelyet idén március 8-án tartottak.

„A SpiceJetnek szigorú szabályzata van a pilótafülkében történő ételfogyasztásra vonatkozóan, amelyet a repülőgépek teljes személyzete betart. A vizsgálat lezárását követően megfelelő fegyelmi intézkedéseket fogunk hozni” – mondta a légitársaság szóvivője.

Shakti Lumba nyugalmazott pilóta és az IndiGo indiai légitársaság korábbi üzemeltetési vezetője szerint a pilóták viselkedése megmagyarázhatatlan, hiszen mindannyian tisztában vannak a kiömlő folyadékok veszélyeivel. A konzol alatt rengeteg elektromos vezeték található, amelyek létfontosságúak a repülőgép irányításához. Ha forró ital ömlik rá, az a műszaki berendezések túlmelegedését vagy a rendszer leállását okozhatja.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Twitter/Mohan Ranganathan; SpiceJet)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top