nlc.hu
Utazás

Gough-sziget álláshirdetés

Havi 900 ezres fizetésért keresnek dolgozót egy lakatlan szigetre

Nem tipikus álláshirdetésről van szó, úgyhogy mielőtt felmondanál, mérlegeld a dolgot.
A számkivetett

A BBC-n jelent meg a hír, miszerint egy brit természetvédelemi csoport új munkatársat keres a Gough-szigetre, ami a világ egyik legtávolabbi helyszíne és mindössze heten dolgoznak rajta. A pályázóknak 25-27 ezer fontot (azaz körülbelül 10,5-11,4 millió forintot) ajánlanak az álláshirdetésben, cserébe azonban természettudományos diplomát, de legalábbis ezzel egyenértékű gyakorlati tapasztalatot várnak.  

És hogy pontosan mi is lenne a munkakör? A szigeten körülbelül 8 millió madár él, őket kell nyomon követni, emellett – most jön a feketeleves – folyamatosan irtani kell az egérpopulációt, mert elszaporodtak és hatalmas károkat okoznak a szigeten. Ha bárki ezek után még mindig érez magában hajlandóságot, annak azt is jó tudnia, hogy a helyszínen borzasztó időjárási körülmények uralkodnak, állandóan esik és a szél is mindig fúj, ráadásul nem kapnak friss élelmet, mert nem kockáztathatják, hogy valami elterjed a szigeten. Minden áru, ami érkezik hozzájuk, fagyasztott vagy konzerv. 

Az új munkást Rebekah Goodwill helyére keresik, akinek szeptemberben letelik az egy éves szerződése. A nő szerint talán a fenti körülmények nem a legideálisabbak, de állítása szerint a közösség kárpótolja őket.  

Elmeséljük egymásnak a történeteinket, tanulhatunk egymástól, és támogathatjuk egymást, amikor nem lehetsz egy fontos családi eseményen, akár esküvőn vagy egy temetésen 

– nyilatkozta a lapnak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top