nlc.hu
Utazás

Hosszú hétvége: teltház a hotelekben

Megteltek a hotelek a hosszú hétvégére, pünkösdkor várható a következő nagy roham

Az országban sok helyen már hónapokkal előre lefoglalták a szobákat, hogy legyen hely.
wellness

A hosszú hétvégére szinte az összes vidéki hotel megtelt. Mint a Tények riportjából kiderült, van, ahol már hónapokkal korábban lefoglalták a szobákat erre az időszakra, a legtöbben három éjszakára.

A felnőtteket többek között sztárfellépős élőzenével, a gyerekeket pedig kézműves programokkal és bűvész show-val várták a legtöbb szállodákban. A napsütést kihasználva sokan nemcsak a hotelek programjait élvezik, hanem a várost is felfedezik. Nyíregyházán például kígyózó sorok voltak az Állatparknál.

A következő nagy rohamra a pünkösdi ünnepi hétvégén számítanak.

A Covid-válság drasztikus hatásai után most amúgy újra csökken a szálláshelyek száma, miután az energiaválság egyre többeket késztet bezárásra. A költségek jelentős növekedése miatt a talpon maradók pedig folyamatosan emelik az árakat, így márciusban már 50 ezer forintba került egy éjszaka egy 4 csillagos hotelben – erről számolt be nemrég a portfolio.hu. Nagyot emelkedett a panziók ára, a közel 25 ezer forintos szobaár történelmi csúcsnak számít, de drágultak az apartmanok is.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top