nlc.hu
Utazás

Ez a barlang állítólag a „pokol kapuja"

Rejtélyes haláleset is kötődik a „pokol bejáratának” tartott barlanghoz

Az Ahun Ru Paro barlangrendszer a japán Hokkaido régiójában található Otokoyama hegy lábánál található - a helyi ainuk őslakosok a „pokol bejárata" nevet adták neki, mert többen is rejtélyes módon meghaltak, miután bementek a barlangba.
A pokol kapuja barlang

Pippu vidéki városának mindössze 4000 lakosa van, és általában csak egy megállóhely, amikor az utazók a néhány mérfölddel arrébb fekvő, nyüzsgő Asahikawa városába utaznak.

Seiji Nakazawafor, egy újságíró, az ország északi részén haladt, amikor valaki, akivel útközben találkozott, mesélt neki egy barlangról, amely a szóbeszéd szerint az alvilágba vezető kapu.

Bár rengeteg történet kering a barlangról, a legtöbb ember, aki mesélt róla, soha nem látta a saját szemével. A Sora24 riportereként dolgozó Seiji először azon tűnődött, hogy ez csak egy városi legenda, amit babonás helyiek találtak ki.

A férfi végül úgy döntött, hogy megpróbálja megkeresni a barlang bejáratát: arra számított, hogy egy sűrű erdőn kell majd átvágnia, de meglepve tapasztalta, hogy a helyhez vezető út még ki is van táblázva. A járatokat simán látni lehet egy közeli út széléről is. A bejárat állítólag az Ahun Ru Paro barlangrendszer része, amelyet a hokkaidói őslakos ainu nép tagjai neveztek el.

A barlangról nincs túl sok információ, ennek egyik oka az lehet, hogy az ainu népnek nincs írott nyelve, a néphagyományaikat és mondáikat szóban kell továbbadniuk.

Az egyik történet, amely nemzedékről nemzedékre szállt, két idős falusi férfiről szól, akik eltévedtek a barlangban, és épphogy csak ki tudtak jutni. A kaland után az egyikük elszántan visszatért a barlangba, míg a másik azt mondta, hogy soha többé nem teszi be oda a lábát.

Az első bácsi nem sokkal később meghalt, míg a másik legendásan sokáig élt, tovább növelve a barlang körülötti misztikumot.

Talán emiatt, talán a gyakorlati veszélyek miatt, ma a barlang bejárata előtt egy jókora „Belépni tilos” tábla áll.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top