nlc.hu
Utazás

Furcsa ülésrendszert terveztek az Economy-nak

Furcsa ülésrendszert terveztek a turistaosztályra

Az új ülésrendszer állítólag kényelmesebb lesz, mint az elődei.
Nő kinéz a repülőgép ablakán

A 23 éves Alejandro Núñez Vicente, Madridból, nagy ambíciókkal tervezte meg a Chaise Longue Economy Seat-et, ami új távlatokat nyithat, már ami a repülőgépen való utazást illeti.

Ez a 6 láb 2 hüvelykes (kb. 188 cm) szék lehetővé teszi, hogy teljesen kinyújtsd a lábaidat és lefeküdj a 125°-os dőlésszögben. Az ülések hátradöntése miatt felmerülő etikettproblémák sem fognak többé problémát jelenteni, hiszen senki sem fog panaszkodni arra, hogy ülnek mögötted.

A vállalat szerint ezek az előnyei az új széksornak:

  • 188 cm hosszú ülés, amely lehetővé teszi a lefekvést
  • A háttámla 125°-os dőlésszöget ér el
  • Nagyobb privát szféra
  • Több lábtér
  • A alsó sorban található tároló hely az utasok számára
  • Az alsó sor ideális azoknak az embereknek, akik korlátozott mozgékonysággal rendelkeznek vagy pihenni szeretnének hosszú repülőutak során.

Vicente 2021-ben kezdte építeni az első repülőgépülés prototípusát kézzel, deszkákat használva. Azóta a repülőgépipar nagy szereplői is meghallgatták a koncepcióját, köztük Tim Clark, az Emirates elnöke.

A tervező azt mondta, nem az a célja, hogy minél több ember felzsúfoljon a gépre: „Tervezőként az a célom, hogy a turistaosztályt jobbá tegyem mindazok számára, akik nem engedhetik meg maguknak a drágább jegyeket.”

Kiemelt kép: YouTube

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top