nlc.hu
Utazás

Csavarok hiányoztak a repülőgép szárnyából

Csavarok hiányoztak a repülőgép szárnyából – egy utas döbbent rá

A felszállás előtt pár perccel kellett törölni a járatot, miután kiderült a hiba.

Miután egy utas jelezte, hogy több csavar hiányzik az Airbus A330 repülőgép egyik szárnyából, felszállása előtt néhány perccel törölték a Virgin Atlantic Manchesterből New Yorkba tartó járatát a múlt hétfőn – írja a New York Post.

A csavarok hiányát szóvá tévő brit utas, Phil Hardy visszafogottan annyit mondott: „gondoltam, a biztonság kedvéért jobb, ha

megemlítem a dolgot egy légiutas-kísérőnek”.

Figyelmeztetését követően azonnal mérnökök lepték el a gépet, elvégezve az ilyenkor szükséges ellenőrzéseket, miközben

Csavarok hiányoztak a repülőgép szárnyából – egy utas döbbent rá

egy csavarhúzóval meg is húztak néhány kötőelemet. Hardy szerint a légitársaság képviselői többször is kijelentették, hogy a szárnnyal nincs biztonsági probléma, de a január elején történt eset, amikor az Alaska Airlines gépe

5000 méteres magasságban veszítette el egyik ajtaját,

megrendítette az utasok biztonságérzetét. A Virgin és az Airbus szerint a hiányzó kötőelemek ellenére a repülőgép biztonságos volt.

„Az ügyfeleink és a személyzet (…) semmilyen körülmények között nem került veszélybe. Minden ilyen panel 119 kötőelemmel rendelkezik, így nem volt hatással a szárny szerkezeti integritására vagy terhelhetőségére, és a repülőgép biztonságosan üzemeltethető”

 – adták írásba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top