nlc.hu
Utazás

15 mobiltelefont lopott a zsebtolvaj

15 mobiltelefont lopott a zsebtolvaj

Kezdődik a nyaralási szezon, mutatunk néhány tippet, hogyan ne legyél a zsebtolvajok áldozata.
Egy nő 15 mobilt lopott a turistáktól Sao Paolóban

A zsebtolvajok miatt könnyen rémálommá válhat a külföldi nyaralás, így ha valamelyik európai nagyvárosba tervezed a vakációt, mindenképpen számolj ezzel a veszéllyel, és készülj fel, hogy ne válj áldozattá.

A Greece Travel Secrets nevű TikTok-csatornán Görögországgal kapcsolatos utazási tippeket, tanácsokat osztanak meg, legutóbb pedig a zsebtolvajokra hívták fel a figyelmet. Athénban ugyan nem olyan rossz a helyzet, mint Barcelonában vagy Rómában, de nem árt az óvatosság.

A potenciális veszélyt egy korábbi, São Paulóban készült videóval illusztrálták, a képsorokon az látható, hogy egy fiatal zsebtolvaj 15 telefont zsákmányolt a gyanútlan turistáktól.

@greecetravelsecrets How to avoid the pickpockets in Athens. **and yes this is Sao Paolo not Paris but my point remains the same! Unfortunately they do exist and organized gangs will visit Athens in summer, sometimes the other big cities and popular islands, just for this purpose. Its not as bad as many cities in Europe but it can happen, so don’t be an easy target!! #athensafety #pickpockets #athensgreece #greecetraveltips #greecevacation #greecesafe ♬ original sound - Greece Travel Secrets 🇬🇷

És hogyan lehet a zsebtolvajok ellen védekezni? Elsősorban legyünk éberek, figyeljünk a körülöttünk lévő emberekre, és mindig tartsuk zárva a táskánkat. A videóban szereplő nő azt mondja, ő mindig egy erős testtáskát visel utazáskor, a telefonját pedig a nyakában hordja. Fontos, hogy a mobilunkat sose hagyjuk az asztalon egy kávézóban vagy étteremben, és – ahogy a kommentelők hozzátették – a farzsebünk sem a legjobb hely a telefon tárolására. 

Nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy a zsebtolvajok általában párban dolgoznak, de olykor hárman-négyen is vannak egy csapatban, és a metrón is gyakran felbukkannak. Sokszor nagyméretű táskát vagy sálat viselnek, és ha sikerül kiszúrni őket a tömegben, érdemes minél hamarabb odébb állni.

(Kiemelt kép: TikTok/greecetravelsecrets)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top