nlc.hu
Utazás

94 évesen a Kilimandzsáróra készül

Újabb nagy kalandra készül a 94 éves nagyi és a 42 éves unokája: a Kilimandzsárót veszik célba

Joy Ryan, egy 93 éves amerikai nő életében először készül felmászni a Kilimandzsáróra.
A hegyet mászó nagyi.

A nagyinak nem ez az első nagy kalandja kilencven felett, és nem ez az első alkalom, hogy írunk róla. Joy Ryan és  Brad Ryan ugyanis már egy ideje együtt fedeznek fel természeti szépségeket.

Joy egész életében otthonülő volt, és soha nem járt nemzeti parkokban, ezért Brad, az unokája elhatározta, hogy meghívja őt egy nagy utazásra. A nagyi szerencsére igent mondott, és milyen jól tette, hiszen ez a kaland nemcsak rengeteg élménnyel gazdagította őket, hanem a kapcsolatukat is megerősítette.  

Unokájával eddig az összes amerikai nemzeti parkot bejárták. Utolsó állomásuk az Amerikai Szamoa Nemzeti Park volt, ahol Joy volt a legidősebb látogató. Most új kihívást tűztek ki maguk elé: meglátogatni az összes kontinenst és az „Hét Legmagasabb Hegyet”. 

Az útvonalukat Brad egy Rand McNally Road Atlaszra támaszkodva tervezte, amelyet összevetett a Google Térképekkel. Látványban gazdag utakat választott az autópályák helyett, hogy az egész út része legyen az élménynek.

Az út során sok pénzt megtakarítottak azzal, hogy sátraztak és olcsó szállásokon aludtak. Ételeik között narancsot, instant ramen tésztát és kisbolti csemegéket fogyasztottak. Ritka alkalmakkor steaket vagy hamburgert grilleztek, a desszertet pedig szintén szabad tűzön sütötték meg. 

Hamarosan az ohiói nagymama azt tervezi, hogy felnéz Afrika legmagasabb hegycsúcsára, ami a következő kaland lesz az unokájával. Reméljük, arról is beszámolnak majd az Instagramjukon.

(Yahoo)

Kiemelt kép: Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top