nlc.hu
Utazás

Szexuális zaklatással vádolják a légitársaság alkalmazottját

Piásan mászott rá egy utasra a légitársaság dolgozója

A légitársaság egyik szolgálaton kívüli alkalmazottja akarata ellenére csókolta meg és tapogatta az egyik női utast.

Az egyik utas, Alison Petri beperelte a Delta Air Lines légitársaságot, mivel azt állítja, hogy egy szolgálaton kívüli alkalmazott akarata ellenére megcsókolta, majd tapogatta.

A keresetet pénteken nyújtották be az Egyesült Államok Minnesotai Kerületi Bíróságára. Az Insidernek a légitársaság szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a vádlott fél a Delta egyik leányvállalatának alkalmazottja volt, azonban azt már nem árulták el, hogy pontosan melyik vállalatról van szó. 

Egy repülőgép a leszálláshoz készül

Feljelentették a Delta Air Lines egyik alkalmazottját (Fotó: Pexels)

„Bár nincs konkrét megjegyzésünk ezzel a folyamatban lévő peres eljárással kapcsolatban, ennek ellenére a Delta nem tolerálja a nem megfelelő vagy jogellenes magatartást – írták a közleményükben. 

A kereset szerint egy nő, Abigail Louise Trebnick-Emerson egy „legénységi” táskával szállt fel a repülőre, amiből arra lehetett következtetni, hogy a személyzet tagja volt. Alison elmondása szerint a nőt a kelleténél jóval több alkohollal szolgálták ki, így három pohár bor után akarata ellenére megcsókolta.

Az incidens után Alison hátrasietett, hogy tájékoztassa a fedélzeten dolgozókat, azonban ennek ellenére a személyzet továbbra is szervírozta az állítólagos zaklatónak az alkoholos italokat. Miután a gép leszállt, Alison felállt, hogy összeszedje a csomagjait, azonban ekkor az alkalmazott a fenekét kezdte el tapogatni. 

Ha valakit nem megfelelően érintenek meg egy repülőgépen nagyon ijesztő, hiszen ez nem olyan mint más helyeken, innen nem lehet elmenekülni

– mondta Alison.

A zaklató nőt eredetileg szexuális zaklatással, illetve garázdasággal való bűncselekménnyel vádolják. Az ügyész elutasította a szexuális magatartással kapcsolatos bűncselekmény vádját, de a nyáron garázdaság miatt elítélték.

„Nem vagyok biztos abban, hogy mi lesz a végeredmény pénzügyi szempontból, de ez másodlagos ahhoz képest, hogy a Delta komolyan vegye ezt, és felhívja a figyelmet a problémára” – nyilatkozta a nő ügyvédje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top