nlc.hu
Utazás

Balatonfüredi jégpálya 2023

Korcsolyázva nézheted végig a Balaton-partot! – látványos és egyedülálló jégpálya nyit Füreden

Háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén.

Megújul és jelentősen kibővül Balatonfüreden a városi jégpálya. Az évek óta közkedvelt Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni egészen a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig, itt, illetve a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítanak. A látványos és egyedülálló mobiljégpálya-rendszer méreteit tekintve is impozáns lesz, egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni – írja a balatonfured.hu.

Három jégpályát köt össze a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres) a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak lesznek. A vízparti sétányhoz való közlekedést a jégfolyosó felett kialakított gyalogos híd biztosítja majd a Vitorlás-térnél.

A különleges kialakítású, a térségben egyedülálló élményt nyújtó új jégpályarendszer várhatóan december közepétől 2024. január végéig élvezhető majd. A teljes műjégpályára 1600 forintba kerül egy felnőtt belépő, a diákok 1100 forintért, a 3-14 év közötti gyermekek 800 forintért válthatnak majd jegyet.

A fővárosban, a Városligeti Műjégpályán amúgy már november 20. óta lehet korcsolyázni. A nyitást eredetileg november 17-re tervezték, azonban az enyhe időjárás miatt halasztani kellett.

Városligeti Műjégpálya

A Városligeti Műjégpálya a nyitónapon – Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ami az itteni jegyárakat illeti, a normál időszakban a felnőtt 3000 ezer, míg a diák/nyugdíjas belépő 2000 forintba kerül, kiemelt időszakban pedig egy ezressel többe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top