nlc.hu
Utazás

Egykerekezés a sínek között

A villamossínek között száguldozott és egykerekezett egy motoros Budapesten – megdöbbentő videó

Könnyen tömegtragédia történhetett volna.
motoros

Egykeréken száguldozva előzte meg az araszoló kocsisort, majd a villamosmegállónál a sínekre is felhajtott és ott is egykerekezni  kezdett egy motoros Budapesten. Óriási sebességgel ment el egy villamosmegálló mellett is, ahol sokan álltak – számolt be a Tények. Csak a szerencsén múlt, hogy nem sodort el senkit.

A felvételt a motoros testkamerája rögzítette, ő küldte el egy ismerősének, aki megosztotta a közösségi oldalán. A videót sokan kommentelték, elítélték, amit a motoros tett. Volt, aki egyenesen börtönbe küldené, egy másik hozzászóló pedig örökre eltiltaná a vezetéstől.

Egy közlekedési szakértő szerint a motoros önmagát és a megállóban várakozókat is életveszélybe sodorta. Kőrös András úgy véli, azzal, hogy egykerekezik a motoros, se fékezni, se kerülni nem fog tudni. Ha megcsúszik és a várakozók közé csapódik, könnyen tömegtragédia történhetett volna.

Ha feljelentik, akár pénzbüntetésre is számíthat – erről Borbély Zoltán ügyvéd beszélt a Tényeknek. Szerinte ez a közúti közlekedési szabály kisebb fokú megsértésének minősül.

Hasonló esetről már korábban is írtunk. Akkor a motoros egykeréken motorozva az őt megállítani próbáló rendőröket is faképnél hagyta, de előtte beintett nekik. A hajmeresztő mutatványról akkor is maga a motoros készített felvételt, és ő tette fel a netre.

A rendkívül balesetveszélyes egykerekezésről a motorosok gyakran mondják, hogy a KRESZ nem tiltja, miközben a KRESZ, ha nem is szó szerint, de tiltja.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top