nlc.hu
Utazás

Így juthatsz olcsóbban repülőjegyhez

Így juthatsz olcsóbban repülőjegyhez

Az utazási szakértő elárulta, mit kell figyelembe venni, ha olcsóbban szeretnénk repülőjegyhez jutni.

A repülőjegy gyakran az utazás legköltségesebb része, nem csoda, hogy az emberek keresik a módját annak, hogy lehet rajta spórolni. Bobby Laurie utazási szakértő, aki korábban a US Airways és a Virgin America légitársaságnál dolgozott légiutas-kísérőként, a Business Insidernek mondta el, ha szeretnék olcsóbb jegyeket, akkor mindössze két szabályt kell betartanunk.

Repjegyek olcsóbban

Fotó: Getty Images

Ne keressünk rá túl gyakran a tervezett járatra

Laurie szerint az utazni készülőknek kerülniük kell a járatok többszöri keresését ugyanabban a keresőben, eszközön vagy IP-hálózaton, mivel sok légitársaság dinamikus árazási stratégiával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a repülőjegyek ára emelkedhet attól függően, hogy hányan keresnek egy adott útvonalat. „Ha a rendszerük azt észleli, hogy egy adott járat érdekel minket, az árak emelkedhetnek, mivel minél többet keressük, a légitársaság azt feltételezi, hogy nagyon érdeklődünk az adott járat iránt, így megfizetjük érte a magasabb árat is” – mondta Laurie.

Ha sokan keresnek turistaosztályú jegyekre, akkor annyival drágulhatnak, hogy olcsóbb lehet az első vagy a prémium economy osztályra jegyet venni, ezért érdemes erre is rápillantani.

„Ha sokan keresik az olcsó járatokat, az ár emelkedni fog. Sokszor láttam olyan helyzetet, amikor az első osztályú vagy a prémium economy járat olcsóbb volt, mint az autóbusz jegy” – mondta Laurie.

Nézzük meg az átszállásos járatokat is

A szakember szerint az utazóknak érdemes feltérképezniük az összes elérhető útvonalat az úti céljukhoz, mivel ez gyakran olcsóbb, mint egy közvetlen járat. „Ne féljünk az átszállásoktól. A átszállásos járatok gyakrabban olcsóbbak, mint a közvetlen járatok” – árulta el Laurie.

Az FCM Consulting előrejelzése alapján a globális repülőjegyárak várhatóan három-hét százalékkal emelkednek az idén a magas üzemanyagköltségek, a fenntarthatósági változások és a flottafrissítések miatt. Az BCD Travel utazásszervező cég ennek azonban ellentmond, bár nem sokkal, de egy kevés árcsökkenéssel számolnak 2023-hoz képest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top