Valentin_2006

SHAKIRA: ORAL FIXATION – VOL. 2

Tavaly év végén jelent meg a várva várt, új angol nyelvû Shakira-sláger! 2005 legnagyobb slágere kétségkívül Shakira nevéhez fûzõdik, hiszen a La Tortura 8 hétig vezette az összesített játszási listát hazánkban. A Magyarországon is aranylemezzé érett Fijación Oral Vol. 1 album testvére a vadonatúj angol nyelvû felvételeket tartalmazó Oral Fixation Vol. 2, melyrõl a Don’t Bother címû dal már a legjátszottabb dalok közé tartozik világszerte.




A nótához készített klip ismét rendkívülire sikerült. A gyönyörű, de elgondolkoztató borítóba csomagolt albumon a vadonatúj Shakira kompozíciók
– köztük az Illegal című felvétel, melyben Santana közreműködik – mellett
helyet kapott a Dia Special és a Make Me Believe angol nyelvű változata a
spanyol albumról. Ennek az albumnak is Rick Rubin volt a producere.

Miután a “La Tortura” című dal meghódította a világot – mely hazánkban is hetekig vezette a rádiós listákat -, és a “Fijacion Oral – Vol. 1” című 10 új spanyol nyelvű dalt tartalmazó album minden idők legsikeresebb spanyol popalbumává érett (hazánkban is aranylemez), november 28-án lát napvilágot a folytatás.


Az “Oral Fixation – Vol. 2.” tíz vadonatúj angol nyelvű kompozíciót rejt, azaz nem a spanyol dalokra íródtak angol szövegek, hanem új szerzemények kaptak helyet az albumon. A “Don’t Bother” című első kislemez jól illusztrálja ezt, hiszen nem egy átlagos dalocskával állunk szemben, hanem egy izgalmas zenei világú, felkavaró szövegű slágerrel.







Shakira “Don’t Bother” című aktuális slágere hatalmas sikernek örvend, jelenleg a 15. pozícióban van az európai rádiós listán! Ezzel egy időben pedig megérkezett a folytatás a november 28-án napvilágot látó angol nyelvű, “Oral Fixation – Vol. 2” című koronggal, mely az énekesnő művészetének sokszínűségéről árulkodik. Zeneileg olyan erős anyagú a lemez, hogy mindenki számára érdekes és izgalmas függetlenül a hallgató anyanyelvétől.


 


Shakirának megjelent egy új dual disc formátumú lemeze is, amely a spanyol nyelvű, Fijacion Oral Vol.1. c.  CD lemez- 12 dallal, de a másik oldala DVD, amin extrákat is találunk. Ilyen a DVD részében megtalálható  La Tortura videoklip, interjú az énekesnővel, illetve kulisszatitkok a lemezkészítésről.








Mi is az DualDisc?
A DualDisc két oldalas lemez, melynek audió és DVD oldala lehetővé teszi a művész számára, hogy új lehetőségeket felhasználva alkosson audió, videó és számítógépes tartalmakat – és mindezt egy darab kétoldalas lemezen tegye hozzáférhetővé.
Mi található a DualDisc-en?
Az egyik oldalon a teljes CD audió album kap helyet. A másik oldalon a DVD tartalom található. Ezen kaphat helyet az album még jobb hangminőségben, 5.1-es surround sound, zenés videók, a művésszel készített interjúk, a színfalak mögött készített felvételek, dokumentumfilmek, fotógalériák, dalszövegek, számítógépes felhasználásra alkalmas dal-fájlok és internet linkek. Mindez a művésztől függ.


 


 


 


 


 


 


 







További információ a DualDisc kiadványokról :


www.sonybmg.com/dualdisc
www.sonybmgmusic.hu/dualdisc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top