nlc.hu
Életmód
Iskolabuszt vett a nagypapa, hogy tíz unokáját egyszerre vihesse iskolába

Iskolabuszt vett a nagypapa, hogy tíz unokáját egyszerre vihesse iskolába

A „nagypapa expressz” első hivatalos útja a téli szünet után lesz.

Egy oregoni nagypapa, bizonyos Doug Hayes karácsony előtt néhány nappal régi álmát váltotta valóra: busztulajdonos lett. Méghozzá nem is akármilyen; egy kimustrált iskolabuszt vásárolt magának, de főleg családjának, azért, hogy a jövőben tíz unokáját egyszerre is elvihesse az iskolába.

nagypapa iskolabusz unoka

Kép forrása: Amy Hayes

A CNN amerikai hírcsatornának a nagypapa őszintén elmondta, unokái régóta szerettek volna reggelente iskolabusszal suliba menni. „Mind az öten az otthonuktól jó pár kilométerre levő magániskolába, a Paideiába járnak, ami egyelőre nem engedheti meg magának, hogy iskolabuszokat üzemeltessen. A kicsik sokszor jöttek haza azzal, hogy imádják a sulit, de még jobban szeretnék, ha lenne iskolabusz, és nem a szüleiknek kellene őket hozni-vinniük.”

A nagypapa a sokadik ilyen mondat után döntötte el: ha az iskola nem lép, majd ő fog. Az álom megvalósításában Dougnak lánya, Amy segített. „Nagyjából egy hónapig keresgéltünk, mire rátaláltunk a tökéletes járműre. Nem túlzás, azonnal beleszerettünk, mikor megláttuk a festését” – mondja Amy, majd hozzáteszi, miután megvették, kicseréltették a busz összes ülését, amikhez biztonsági öveket szereltettek be.

„Boldog vagyok, hogy ha csak egész kicsit is, de segíthettem megvalósítani apa álmát. Végig az lebegett a szemem előtt, hogy a »nagypapa expresszel”ó« mindennap minőségi időt tölthet majd az unokáival. Arról már nem is beszélve, hogy így tényleg lehetőségük lesz életre szóló, közös emlékeket gyűjteni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top