nlc.hu
Egészség
Elalvást segítő technika

Egy technika a katonaságtól, amitől 2 perc alatt elalszol

Egy technika a gyors elalváshoz.

Egy fitneszszakértő megosztott egy „észbontó” tippet, azt állítja, ennek segítségével az emberek perceken belül elalszanak.

Justin Agustin (@justin_agustin) nemrég tette közzé a videót a TikTokon, és ezt írta: „Technika az elalváshoz két perc alatt!”. A klip azóta több mint 250 000 lájkot és több ezer hozzászólást gyűjtött össze, és sokan azt mondták, hogy bevált nekik.

Alvő cica

Fotó: Unsplash

Agustin kifejtette: „Ezt a technikát a katonaságban fejlesztették ki, hogy lehetővé tegye a katonák számára, hogy bármikor, bárhol elaludjanak – még a csatatéren is, amikor a környezet rendkívül kényelmetlen és nagy a zaj.A katona számára az alvás kulcsfontosságú. Kutatásaim szerint ezt főként vadászpilóták számára fejlesztették ki, akiknek 100 százalékos reflexeikre és fókuszra van szükségük, amiről mindannyian tudjuk, hogy az alváshiánnyal csökken.”

Egyszerűen csak azzal kell kezdenünk, hogy „megnyugtatjuk a testünket”, kikapcsoljuk és ellazítjuk minden egyes testrészünket, a fejtől a lábujjig. „Kezdje azzal, hogy ellazítja a homlok izmait – folytatta Agustin. – Lazítsa el a szemét, az arcát, az állkapcsát, és összpontosítson a légzésére. Most menjen le a nyakához és a vállához. Győződjön meg róla, hogy a vállai nem feszültek meg. Engedje le őket olyan mélyre, amennyire csak tudja, és tartsa lazán a karjait az oldala mellett, beleértve a kezét és az ujjait is. Miközben ezt teszi, el kell képzelnie, hogy ez a meleg érzés a fejétől egészen az ujjbegyeiig terjed. Vegyen egy mély lélegzetet, és lassan lélegezzen ki, ellazítva a mellkasát, a gyomrát, egészen a combokig, a térdig, a lábakig és a lábfejekig.”

Az elménket imaginációs gyakorlattal tudjuk ellazítani, például gondolhatunk arra, hogy egy kenuban fekszünk, ringatózunk.

6 hétig tartó rendszeres gyakorlással az emberek 96 százaléka képes elaludni 2 perc alatt ezzel a technikával.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top