A csokimáz készítésekor belefuthatsz abba a hibába, hogy a csokoládé nem eléggé folyós, vagy túl gyorsan megkeményedik, és lehetetlen szépen bevonni vele a tortát. A recept szerint készítendő csokimázzal ezeket a buktatókat könnyedén elkerülheted. Csodaszép, fényes és egyenletesen kenhető csokimázat készíthetsz.
A tökéletes csokimáz hozzávalói
- 1,5 dl víz
- 20 dkg + 2 ek. cukor
- 1,5 dl tejszín
- 4 ek. holland kakaópor
- fél cs. zselatin
Így készítsd el a tökéletes csokimázat
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről. Közben egy másik edényben a félretett vízben keverd el a maradék cukort, a zselatint pedig csak szórd bele. Hagyd 5 percig pihenni. A tűzről levett csoki tortamázban csomómentesen keverd el a zselatinos vizet. Majd gyors mozdulatokkal keverd még legalább 1 percig. A cca. 70 fokosra lehűlt csokimázat egyenletesen oszd el a karácsonyi sütemények, torták tetején, oldalán.
További csokimázkészítési ötletek az NLCafén
- Így készül a Zacher-torta és a hozzávaló tökéletes csokimáz
- A legfinomabb bögrés csokimázas torta receptje
- Mennyei málnás csokitorta és a hozzávaló csokimáz receptje
- A legfinomabb csokis torták karácsonyra
Fotó: Pinterest