nlc.hu
Baba
Kék helyett élénk színű fürdőruha a gyereknek

Figyelmeztet az úszásoktató: ezért ne adj kék színű fürdőruhát a gyerekre!

Apróságnak tűnik, de az élénk színű fürdőruha sokkal biztonságosabb választás.
Gyerekek a medencében előtérben egy felfújható rózsaszín flamingó

Bár még csak most kezdődött el igazán a tavasz, hipp-hopp jön a strandszezon is, amit különösen a gyerekek imádnak. Egy floridai úszóoktató azonban fontos dologra figyelmeztette a szülőket.

A kétgyermekes Nikki Scarnati egy TikTok videóban azt tanácsolja, hogy ne adjunk kék színű fürdőruhát a gyerekekre, mert így sokkal nehezebb észrevenni őket a vízben, ha esetleg elmerülnének.

A 32 éves édesanya a bemutató kedvéért vett egy kék fürdőruhát a kislányának, hogy szemléltesse, mi a baj vele:

@springhill.isr Just dont do it! Why think about which bathing suits for the splash pad? Just buy bright ones!! ☀️☀️ #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #springhillisd ♬ original sound - Spring Hill ISR Nikki Scarnati

„Nézd, milyen nehéz őt a víz alatt észrevenni, és itt még nyugodt a víz – mondta Scarnati. – Még gyerekek sincsenek körülötte, akik játszanak, csobbannak és jól érzik magukat. Nézd, milyen nehéz ebben a fürdőruhában észrevenni, mert ugyanolyan színű, mint a környezete. Szóval ne vegyetek kék fürdőruhát” – tanácsolta.

Adam Katchmarchi, egy vízbefulladások megelőzéséért dolgozó szervezet vezetője, egyetértett azzal, hogy ne adjunk kék fürdőruhát a gyerekre. Mint mondta, amikor valaki fuldoklik, és a víz alá merül, nagyon fontos, hogy minél hamarabb reagáljanak a körülötte lévők. Ám a kék fürdőruha miatt előfordulhat, hogy nem veszik észre időben, ha valaki elmerül egy gyerekzsivajtól hangos medencében. Ezért azt javasolja, hogy élünk színű fürdőruhát viseljenek a gyerekek.

(GMA)

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top