nlc.hu
Trend
Géllakk eltávolítása

Így távolítsd el helyesen a géllakkot otthon!

A géllakk szakszerűtlen eltávolítása visszafordíthatatlan károkat is okozhat. Mutatjuk, hogyan csináld helyesen!
Géllakk

Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz eljutni a körmösödhöz, akkor is fontos, hogy szakszerűen távolítsd el a körmeidről a géllakkotSzálkai Hajnalka, a NAILSPA tulajdonosa ehhez ad most tanácsokat.

Ami fontos, hogy csak olyan géllakkot tudsz eltávolítani oldással, ami oldható. A manikűrössel mindig tisztázd előre hogy milyen anyagot tesz fel és az milyen módon távolítható majd el. Kétféle géllakk csoport van ugyanis: az oldható géllakk, tehát ami oldószerrel eltávolítható, illetve a nem oldható anyagok, melyeket csak reszeléssel lehet eltávolítani.  

Így csináld!

Az oldható géllakk szakszerű eltávolításához az alábbiakra lesz szükséged:

  • vattakorong
  • alufólia
  • reszelő
  • buffer
  • narancsfa pálca
  • géllakk oldószer, vagy acetonos lakklemosó (utóbbi nagyon szárít, így körömágyolajos utóápolást igényel)

Az eltávolítás lépései:

  1. Papír reszelővel a géllakk felületét picit reszeld át, de csak annyira, hogy matt legyen!
  2. Egy vattakorongot vágj 4 részre, majd a negyedeket itasd át oldószerrel! (Nem kell, hogy csöpögjön belőle.) Alufóliából vágj egy kb. 10 centiméteres darabot, majd ezt vágd csíkokra! Az oldószerbe áztatott vattát tedd a köröm felületére, majd csavard a körmök végét az alufóliába, törekedve arra, hogy jól lezárt legyen, így nem párolog el az oldószer és a dunszt hatására az anyag elkezd dolgozni.
  3. Kb. 10-15 perc múlva a géllakk anyaga felpuhul és elkezd a körömlemezről felválni, ekkor egy narancsfa pálcával könnyen eltávolítható. Ha az anyag ragaszkodóbb vagy nagyon száraz volt a körmöd, akkor kicsit nehezebb lesz a lakk eltávolítása, ilyen esetben a maradékot a reszelő finomabbik oldalával óvatosan reszeld le! Nagyon  fontos, hogy ha makacsan ragaszkodik az anyag, akkor érdemes visszacsomagolni és várni még, de semmi esetre se ess neki a körömfelület teljes lereszelésének!
  4.  A géllakk eltávolítása után formázd a körmöket és bufferezd fel a köröm felületét a köröm szabadszél részén, is távolítva el a szálkás kis körömsorjákat, mert ez később tovább szakadhat.
  5. Utóápolásként használj körömerősítő lakkot, amit hetente kétszer ajánlott felkenni, így érve el, hogy a hatóanyagok a körömfelületébe beépüljenek és visszaállítsák a köröm eredeti, egészséges állapotát. A száraz körömágy és körmök ápolására használj körömágyápoló olajat minden este!
Géllakk eltávolítása
Megnézem
Összes kép (5)

Mit tehetsz, ha a géllakk nem oldható?

Ha nem tisztáztad a körmösöddel, hogy milyen anyagot vitt fel a körmeidre, a nem oldható géllakkot – vagy erősítő anyagot – onnan ismerheted fel, hogy általában ezek a körmök mindig sokkal vastagabbak és műkörömhatásúak, mivel egy C-íves erősítést alkalmaznak vagy alapnak építőzselé anyagot tesznek fel, ami nem oldható. Ez a technika erős alapot ad a természetes körömnek, ami nem hajlik. Ennél a technikánál nem szedik le a teljes anyagot, csak 3-4 hetente feltöltik, mint egy műkörmöt. 

Ebben az esetben sajnos csak reszelővel tudod eltávolítani az anyagot, ami már egy veszélyesebb művelet és sokkal nagyobb odafigyelést, szakszerű tudást igényel. A reszelés során figyelj arra, hogy a körömágyadat ne reszeld meg és a körömlemezt ne sértsd meg!

Rendkívül fontos az utóápolás, mivel reszeléssel távolítottad el a géllakkot, és bármennyire szakszerűen, odafigyelve tetted is, a körömlemezed akkor is picit gyengült, ami gyors segítségre szorul. Használj körömerősítőt heti kétszer és körömágyápoló olajat minden este.

Miért fontos ez?

Ha letéped vagy lehúzod egyben a géllakot, azzal a felső körömlemezt is teljesen letéped és ugyanez történik a szétreszelt körmök esetében is. Ilyenkor az egész körömlemez sérül, amit kb. 4 hónap alatt tudsz csak rendbehozni, ugyanis nagyjából ennyi idő alatt nő újra az egész körmöd. A szakszerűtlen eltávolítás következtében a körmöd felülete érzékeny lesz, akár a meleg vízre is, nem beszélve arról, hogy a saját körmödet nem tudod megnöveszteni, mert mindig törni fog, vagy beszakad majd. 

Ha már megtörént a baj akkor az alábbiakat tedd meg a körmöd minél előbbi javulásáért:

  • Mindig reszeld teljesen rövidre, így elkerülöd a beszakadást!
  • Használj üvegreszelőt vagy vékony kb.220-as erősségű fareszelőt! Ennél durvábbat  (80,100,120,150) a saját köröm szabadszél reszelésére ne használj!
  • Kezdj el jó minőségű, gazdag hatóanyagtartalmú erősítő lakkot használni! Ezt 2 rétegben vidd fel, az első réteget teljesen beszívja, majd a második réteg ad neki fényt, csillogást.
  • Használj minden este gazdag hatóanyagtartalmú körömágyápoló olajat ami, mert ez nem csak a körömágyadat ápolja, hanem a körmöd szerkezetét is.
  • Ha a körmöd ápolását szakemberre bíznád, akkor kérj japán manikűrt ami 100% ban természetes  vagy járj el manikűrre és kérj géllakkozás-eltávolítás utáni speciális ápolást. De ne feledd, az ápolást neked is folytatnod kell otthon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top