nlc.hu
Trend
Hidratáló szérumok tesztje

„Babapopsi puhaságú lett tőle a bőröm” – Hidratáló szérumokat teszteltünk

Az elmúlt hetekben neves kozmetikai márkák hidratáló szérumait tesztelte a szerkesztőség. Íme, a tapasztalataink!

Hidratálásra minden bőrtípusnak szüksége van, az alapnak számító hidratáló krém mellé pedig érdemes beépíteni a bőrápolási rutinunkba egy minőségi hidratáló szérumot is. Hogy könnyebb legyen a választás, tíz jól ismert márka hidratáló szérumait teszteltük le és most beszámolunk az eredményekről. 

Clarins Hydra-Essentiel [Ha²] Bi-Phase szérum

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn: Elegáns csomagolás, melyet különösen mutatóssá tesz az üveg színátmenetes kék színezése. Praktikus, pumpás adagolóval rendelkezik, mely gazdaságosan adagolja a szérumot.  

Felvitel: A szérum folyékony, vizes és enyhén olajos állagú, emiatt különösen könnyű eloszlatni, azonban a bőrrel érintkezve már érzékelhetővé válik a teltsége, gazdagsága, miközben viszont egyáltalán nem ragad. A teljes arcomra és a nyakamra 3-4 pumpálásnyi mennyiség elegendő. 

Hatás: A felkenés utáni pár percben máris éreztem a hidratáló hatást, a bőröm a szó szoros és átvitt értelmében is valósággal feltöltődött. A komfortos, hidratált érzet ezt követően hosszan megmaradt. Másfél hetes használat után a bőrképem egységesebbé, feszesebbé vált és bár a bőröm rendszeres hidratálás mellett is kifejezetten hajlamos a hámlásra, ez gyakorlatilag megszűnt. 

Szépségápolási rutin: A reggeli és az esti rutinomba is beépítettem, reggel általában egyedüli szérumként, este pedig vagy szintén magában, vagy más hatóanyagú szérummal párosítva. A reggeli rutint követően általában sminkelek, ami pedig már a második-harmadik napon feltűnt, hogy a szérum alkalmazása mellett a primer használata feleslegessé vált. Az esti rutinban pedig mintha finom, puha takaróval borította volna be a bőrömet. Nagy kedvencem lett ez a szérum, melynek mostantól állandó helye lesz a bőrápolási rutinomban. 

NUXE Prodigieuse Boost Vitamin [C] Glow-Boosting szérum

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn: Nagyon szép a csomagolás, elegáns, luxusérzetet ad. Könnyű adagolni a pipetta segítségével. 

Felvitel:  A szérum épp annyira híg, hogy könnyű legyen elkenni, de pont annyira sűrű, hogy ne folyjon szét felvitel közben. Áttetsző, enyhén illatos, az arcomra 4 pipettányit használok belőle: ez az a mennyiség, ami kényelmesen eloszlik a bőrömön.

Hatás: Tökéletesen beissza a bőröm, azonnal érezhető egy feszesítő hatás. Ez az érzés cseppet sem kellemetlen, sőt, inkább mintha fiatalabb lennék néhány évvel. Néhány nap alatt azt tapasztaltam, hogy a bőröm szárazságra hajlamos területei puhábbá és hidratáltabbá váltak, határozottan érzem, hogy egészségesebb a bőr szerkezete.

Szépségápolási rutin: Esténként használom, de tervezem a napi 2 alkalmat bevezetni. Arctisztítást követően viszem fel, utána pedig éjszakai krém kerül rá. Eddig nem volt igazán szépségápolási rutinom, most viszont szinte automatikussá kezd válni ez a procedúra.

Lierac Hydragenist The Rehydrating Serum

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn:  A csomagolása letisztult, egyszerű, de nagyszerű. Pipettás adagolója van, ezeket mindig sokkal jobban szeretem. Az adagolóval tényleg annyit tudtam felvinni a szérumból, amennyit szerettem volna.

Felvitel: Nagyon könnyű volt felvinni és eloszlatni az arcbőrömön. 4 pumpálásnyi mennyiségre volt szükségem. Az illata is nagyon jó. 

Hatás: Zsírosodásra hajlamos, kombinált bőrtípussal rendelkezem. Jól és gyorsan hidratálja az arcbőrt, ami tartósan meg is marad. Tényleg ilyen „babapopsi” puhaságú lett tőle a bőröm, ami nagyon tetszett. 

Szépségápolási rutin: Annyira hatékonynak éreztem, hogy arckrémet nem is használtam mellé. A reggeli rutinomban ezért az arckrémet tartottam meg, az esti rutinban pedig arctisztítás után a szérumot használtam, ami kiválóan működött együtt.

La Roche-Posay HYALU B5 szérum

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn: A márkára jellemző, letisztult, laboratóriumi stílusú csomagolás, pipettás adagolóval, melynek segítségével nagyon precízen adagolható a szérum. Nekem nagyjából két pipettányi mennyiséget vesz fel a bőröm. 

Felvitel: Már-már krémes textúra, melyet kimondottan kellemes felkenni, nem csak az arcbőrömnek, de még az ujjaimnak is. A maradékot ezért mindig szét is kenem a kezemen. 

Hatás: Felvitel közben először hűvös, frissítő érzetű, majd a bőrrel érintkezve átmelegszik és telt, selymes textúrát képez, de egyáltalán nem nehezíti el a bőrt. A hidratált hatást hosszan megtartja. Több napos használat után rugalmasabbnak, egységesebbnek, egészében véve egészségesebbnek látom és érzem is a bőrömet. 

Szépségápolási rutin: A bőröm alapvetően rendkívül érzékeny és korábban még nem használt termékek bevezetésekor gyakran jelentkezik irritáció, ennek a szérumnak az esetében azonban ilyesmit egyáltalán nem tapasztaltam, az első naptól kezdve szó szerint belesimult a reggeli és az esti rutinomba egyaránt. Sminkalapként is bevált.  

CeraVe Hydrating Hyaluronic Acid Serum

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn: Egy kicsi kis műanyag tégely, ami meglepően könnyű súlyra. A pumpás fejet egy műanyag kupak rejtette, és adagolni nagyon könnyű volt, egy nyomásra viszonylag kevés mennyiség jön ki. 

Felvitel: A krém színe fehér, de kicsit átlátszó is. Nem az a tipikus krém jellegű. Teljesen illatmentes, ahogy az összes CeraVe termék, és én ezt kifejezettem szerettem benne. Nagyon könnyű eloszlatni a bőrön. 4 kisebb nyomásnyi mennyiséggel, vagy 2 nagyobbal le tudom fedni a teljes arcomat. 

Hatás: Nagyon szerettem felkenni a terméket, mert rögtön puhává tette az arcomat,  és nagyon gyorsan be is szívódott. Nekem tartósnak tűnt a hidratáltsága is, simává tette az arcomat, és szerencsére egyáltalán nem fényesedett át a bőrömön. Szerintem sokkal egységesebbé és szebbé tette a bőrképemet a teszt alatt, biztos, hogy használni fogom a jövőben is a terméket, mert nagyon kellemes hatást ad, főleg a hidegebb időszakban igényli a bőröm ezt a hidratáltságot. 

Szépségápolási rutin: Este használtam főleg, és én mivel egyébként is a CeraVe arclemosóját használom, így arcmosás után ezt kentem csak fel estére. Használok szérumokat reggel, azok után felkenve is jól működött ez a CeraVe szérum. Kipróbáltam smink alá, és nagyon jól bevált. Tökéletesen rá lehet sminkelni, egyáltalán nem pergett le se a pirosítóm, se a korrektorom. 

Erborian Bamboo Super Serum

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn: Vonzó, dizájnos csomagolás, mely zöld árnyalatával stílusos módon a bambusz növényt idézi, ami a termék fő összetevője. Pumpás adagolóval rendelkezik, remekül kézre áll. 

Felvitel: Áttetsző, sűrűbb, alapvetően zselés állagú szérum, mely – ez első használatkor kissé meg is lepett – felkenés közben fellazul, csúszósabbá, szinte folyékonnyá válik és emiatt nagyon könnyű eloszlatni a bőrön. Az arcomra 2-3 pumpálásnyi mennyiséget használtam belőle. 

Hatás: Közvetlenül a felvitelt követően bársonyos, puha érzetet ad, bármiféle ragacsosság nélkül. Bár kifejezetten gyorsan felszívódik, azonban kellemes utóhatása órákon át megmarad. Több napos használat után úgy tapasztaltam, hogy a bőröm rugalmasabbá vált és érzetében, látványában is felfrissült.  

Szépségápolási rutin: A reggeli és az esti szépségápolási rutinban egyaránt használtam. Reggelente a már bevált hidratáló nappali krémemmel és fényvédőmmel kombinálva. Sminkalapként is bevált. Az esti rutinban hetente néhány alkalommal retinollal is kombináltam, majd  éjszakai hidratálóval zártam a sort. 

The Elements Radiant Skin 4D Hyaluronic szérum

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn: A termék csomagolása – a doboza – nagyon trendi, vidám, szép, színes. Maga a termék ugyanazt követi, de már egy letisztultabb formában. Pipettás adagolója van, ami tökéletes a hialuronsavhoz, és pont azt a mennyiséget tudod ki szedni belőle, amennyit szeretnél.

Felvitel: Érezhetően hidratáló hatású. Nem ragacsos. Teljesen átlátszó, nincsen különösebb illata. Nagyon könnyen eloszlik. Klasszikus szérum állaga van, tehát egy kicsit sűrűbb, mégis kellően folyékony. Nem kell belőle sok, 2-3 csepp, bőven elég, de estére talán érdemes egy picit többet, mondjuk 3-4 cseppet, és akkor úgy még jobban kifejti szerintem az éjszaka alatt a hatását. 

Hatás: Közvetlenül a felkenést követően érezhető, hogy nagyon hidratál, illetve a plumping hatást is tapasztaltam. Mikor így lehűl a levegő, és ilyenkor az ember bőre kicsit szárazabb lesz, de nem éreztem most meg ezt a változást, és lehet, hogy azért, mert pont a lehűlés előtt kezdtem el használni, és beépíteni a bőrápolási rutinomba a szérumot.

Szépségápolási rutin: Reggel-este használtam. Reggelente a fényvédő-hidratálóval kombináltam. Nagyon jó smink alapot ad egyébként, érezhetően egységesíti az arcot, nem kukacosodik. Estére pedig  a slugging módszert alkalmaztam, úgy érzem, mert egy kicsit több szérumot vittem fel, amit utána kvázi fixáltam az éjszakai hidratálókrémemmel.

Revox Just Polyglutamic Acid szérum

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn: Nekem bejön az egyszerű csomagolás, csak a felirat, és hogy mi van benne, nem vágyom extra dizájnra. A pumpás kiszerelést könnyű használni, egy nyomással pont annyi szérumot vesz fel, hogy az pont elegendő egy használatra.

Felvitel: Közepesen folyékony az állaga, nem folyik szét szerencsére, de könnyen kenhető, néhány csepp elég az egész arcra.  

Hatás: Vízhiányos bőrre kifejezetten jó választásnak bizonyult, már egy-két nap használat után lehetett látni, hogy a mélyebb rétegekben is hidratál. Tartósságát tekintve is erős, esti használat mellett még reggel is szép, kisimult bőrt prezentál. Nem irritál, nem hagy ragacsos érzést maga után.

Szépségápolási rutin: Az esti rutinba építettem be, de egyedüli szérumként, hogy pontosan lássam, mit tud. Kicsit tartottam tőle, hogy a többi szérum elhagyásával az egyébként sokszor problémás bőröm állapota leromlik, de nem került erre sor. Több kence helyett is állta a sarat, nincs rá panaszom.

Garnier Hyaluronic Aloe Super szérum 

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn: A csomagolása feltűnő, könnyen beazonosítható, tudom, hogy a sok hasonló termék közül melyikhez kell nyúlni. Pipettás adagolóval rendelkezik.

Felvitel: Sok olyan szérumot használok, ami illatmentes, így az erős aloe vera elsőre meglepő, de egy-két perc után nem lehet érezni, nem zavaró. Az állaga inkább géles, semmint folyékony, ami szokatlan, viszont könnyen felapplikálható és viszonylag kevés kell belőle.

Hatás: Mivel hialuronsavról van szó, nedves bőrre vittem fel, és az eredmény magáért beszélt minden alkalommal. Nemcsak, hogy szépen feltölti a bőrt, de a kisebb ráncokat is szépen kisimítja. A tartósságára sem lehet panasz, smink alatt is egész nap ápolja a bőrt, ami a smink lemosását követően sem feszül, húzódik, én ezt a benne található aloe verának tudom be. Néhány napos használat után az egész bőrképemet egyenletesebbé tette, a pórusokat is valamennyire összehúzta, így valószínűleg újravásárlós lesz, ha egyszer elfogy.

Szépségápolási rutin: A reggeli és esti arcápolási rutinban is használok alapvetően hialuronsavat, de most csak a reggelibe illesztettem be az arctisztítás utánra, de a szemránckrém és a hidratáló és fényvédő elé. Ilyenkor mindig van egy kis para, hogyan fog viselkedni egy szérum ezek alatt, főleg, ha rásminkelek. A termék azonban teljesen belesimult mind a rutinba, mind a smink alapjába, a helyén maradt, és alatta is hidratált maradt a bőr.

L’Oréal Paris Revitalift Filler szérum

A nagy hidratáló szérum teszt

Dizájn: A megszokott, jól felismerhető L’Oréal design, messziről tudja róla az ember, hogy a márka termékét látja. Az üvege halványlila színe kifejezetten tetszik. Pipettás az adagolója, könnyű használni.

Felvitel: Könnyen felkenhető, nem folyik le az arcról, nagyon kevés is elég belőle (pár csepp) ahhoz, hogy érezzem, hogy van az arcomon. Jól eloszlik, vizes állagú, nem ragad, nem nyúlós. Pillanatokon belül beszívódik és puhaság marad utána. Púderes illatú, de nagyon diszkrét.

Hatás: Közvetlen a felkenés után nagyon puha, üde a bőröm, ami egész sokáig meg is marad. Pár hét használat után a ráncaim még sajnos nem múltak el, de az arcom egyenletesebb, simább – érzetre legalábbis mindenképp.

Szépségápolási rutin: A reggeli arcmosás után használtam, a szérum után még felkentem az arcomra a megszokott fényvédős nappali arckrémemet. Teljesen jól be tudtam illeszteni a rutinomba, mivel nettó 3 másodperc alatt beszívódott a bőrömbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top