nlc.hu
Trend

A slugging

Mi az a slugging és jó-e neked?

A közösségi oldalakon hetek óta meg vannak őrülve a slugging nevű arcápolási módszerért. Elmondjuk, valóban annyira nagy szám-e.

Ha a TikTokon jelen írás születésének pillanatban rákeresünk a slugging kifejezésre, több mint 150 millió találatot kapunk. Egy bőrápolási trendről van szó, melynek az elnevezése az angol slug, vagyis a meztelencsiga szóból ered. 

A slugging lényege, hogy az éjszakai bőrápolási rutin utolsó lépéseként bekenjük az arcunkat egy réteg petrolátummal, vagyis ismertebb nevén vazelinnel. Ez amellett, hogy hidratálja a bőrt, segít „bezárni” az előzőleg felvitt bőrápoló termékeket is, melyek így alaposabban fejthetik ki a hatásukat. A vastag, nyálkás textúra egy csiga nyálkájához hasonlítható, így jön képbe az irányzat névadója. Valójában egy évek óta létező K-beauty trendről van szó, mely azonban az utóbbi hetekben minden korábbinál felkapottabbá vált a közösségi oldalaknak köszönhetően.

Vazelin

(Fotó: Getty Images)

„A petrolátum egy alulértékelt összetevő, amelyet a bőrápolásban sokféle dologra használhatunk, beleértve a sluggingot is. Nemcsak csecsemőknél alkalmazható biztonsággal testápolóként vagy sebekre, de nagyszerű hidratálást biztosít a száraz és irritált bőrnek” – nyilatkozta dr. Jenny Liu, az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia munkatársa a USA Today-nek.  A szakember rámutatott: a vazelin nem szívódik fel közvetlenül a bőrbe, inkább felületi gátként működik, így megakadályozza a további vízveszteséget és rögzíti a hidratációt. 

Nagyon nem mindegy azonban, hogy milyen bőrápoló termékekkel együtt alkalmazzuk. Az olyan erős összetevőkkel, mint például a retinolok, retinoidok, alfa-hidroxisavak vagy béta-hidroxisavak nem ajánlatos kombinálni, mivel érzékenységet, irritációt válthat ki, ha ezeket a vazelin a bőrbe zárja. A slugging a zsíros, aknés bőrrel rendelkezők számára is inkább kerülendő, mivel bár a vazelin önmagában nem valószínű, hogy eltömíti a pórusokat, mégis irritálhatja a pattanásos bőrt, esetleg újabb pattanásokat okozhat.

Így csináld!

  1. Alaposan tisztítsd meg az arcod!
  2. Kend be az arcod hidratáló szérummal, majd vidd fel a bőrödre a hidratáló krémet, éjszakai krémet!
  3. Ezután következhet egy vékony, egyenletes réteg vazelin!
  4. Reggel arclemosó segítségével távolítsd el a vazelint, majd végezd el a szokásos reggeli arcápolási rutinodat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top