nlc.hu
Trend

Arcápolás szeles időben

5 dolog, ami segít az arcbőrödnek átvészelni a szeles időt

A kíméletes arcmosás, a vitaminpótlás, illetve a megfelelő összetevőket tartalmazó hidratálók használata is elengedhetetlen ilyenkor.

Az őszi-téli hónapokban nem ritkák a hűvös, szeles napok. Épp ezért ebben az évszakban célszerű beiktatni néhány olyan lépést a napi bőrápolási rutindba, melyek kifejezetten a szeles idő káros hatásaitól óvják az arcbőrödet.

Langyos, kíméletes arcmosás

Az arcmosást ezekben az évszakokban ne túl hideg, de ne is túl forró, inkább langyos vízzel és kíméletes összetevőket tartalmazó készítményekkel végezd! A bőrödet ezt követően rövid időre se hagyd kiszáradni, a hidratálót rögtön az arc tisztítása után vidd fel!

Aloe vera

A szeles időszakokban az egyik legideálisabb választás az aloe verás hidratáló. Enzimeket, antioxidánsokat, C- és A-vitamint tartalmaz, emellett gyulladáscsökkentő hatású. Nem csupán száraz bőrre, de égési sérülések kezelésére, sőt pattanások ellen is bevethető.

Szeles idő

Fotó: Getty Images

Kókusz-teafa

Kókuszolaj, E-vitamin olaj és teafaolaj felhasználásával akár házilag is nagyon egyszerűen elkészítheted a tökéletes hidratáló krémet szeles időre. Fél bögre kókuszolajat olvassz fel, majd adj hozzá 1 teáskanál E -vitamin olajat és 6 csepp esszenciális teafaolajat! Keverd össze, töltsd egy jól zárható – lehetőleg üveg – edénybe és kend be vele az arcbőröd reggel-este!

Kávés arcradír

Hetente egyszer kávés bőrradírral is radírozd át az arcodat! A kávéban található koffein élénkíti, hidratálja és puhává teszi a bőrödet. Az arcradírt pedig szintén pofonegyszerűen elkészítheted: 1/2 csésze őrölt kávét, 1/2 csésze barna cukrot, 1/2 csésze olvasztott kókuszolajat és 1 teáskanál vaníliakivonatot keverj össze alaposan, majd még frissen vidd fel az arcodra, a nyakadra és a dekoltázsodra! Hagyd rajta nagyjából 10 percre, majd langyos vízzel mosd le!

D-vitamin

A bőrödet nemcsak kívülről, de belülről is táplálnod kell, e célra pedig kiválóan megfelel a D-vitamin. Igazából nem is vitamin, hanem egy hormonszerű anyag, mely napfény hatására termelődik a bőrben, majd a májban és a vesében alakul biológiailag aktív anyaggá. Hiányállapota leggyakrabban a sötétebb hónapokban alakul ki. Épp ezért az őszi-téli időszakban érdemes D-vitamin készítményeket szedned, illetve D-vitaminban gazdag ételeket fogyasztanod, mégpedig nem csupán a bőröd, de a csontjaid, a fogaid és az immunrendszered épsége, erősítése céljából is. 

Még több bőrápolási tipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top