Dübörög a grillszezon, veszettül szervezzük a hétvégi kerti partikat barátokkal, rokonokkal, szomszédokkal. A hús a lényeg, mindenki arra koncentrál. Be legyen pácolva, megfelelően legyen átsütve, legyen csirkeszárny meg tarja meg marhasteak is. De mi lesz a körettel? Majd valaki összedobja? Ezúttal hozzuk ki a kulisszák mögül a mostohasorban tartott zöldköretet, és készítsünk színes, üdítő, friss salátát!
Fetás görögdinnye-saláta
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű görögdinnye
- 2 fej lila hagyma
- 30 dkg feta sajt
- 5-5 db sárga és piros koktélparadicsom
- jégsaláta
- mentalevél
- olívaolaj
- citrom
- só, bors
Elkészítés:
- A görögdinnye húsát felkockázzuk, kimagozzuk. A paradicsomokat megmossuk és felezzük. A lila hagymát pedig félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
- A jégsalátát kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket meglocsoljuk olívaolajjal, nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk, és óvatosan összekeverjük a görögdinnyekockákkal.
- A tetejére fetasajtot morzsolunk, citromlevet csepegtetünk, és mentalevéllel ízesítjük.