Szalonnába tekert sült pulyka
Hozzávalók:
- 1 pulyka
- 1 nagy vöröshagyma, nagy ékbe vágva
- 1 csomó kakukkfű
- 1 csokor rozmaring
- 1/2 olvasztott vaj
- 1 tk. csilipor
- 1 tk. só
- 1/2 tk. fokhagyma por
- 1/2 tk. paprika
- fél kg szalonna
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Tisztítsd meg a pulykát hideg vízzel, majd töröld át papírtörlővel.
- Ezután töltsd meg a hagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal a pulykát, és kösd össze a lábait.
- Egy közepes tálban keverd össze az olvasztott vajat és a fűszereket.
- Tedd a pulykát a tepsibe. Helyezd a szalonnacsíkokat pulykára.
- Süsd 3 órán keresztül, ellenőrizd 2 óra múlva és fedd le fóliával, ha a szalonna túl sötét lesz.
(Nyitó kép: iStock)