Dekor

Angyalkakörkép – 11 tipp

Nincs karácsony angyalkák nélkül. Díszítik a karácsonyfát, ülnek az asztalon és az ablakban, vigyázzák az otthon melegét. Feltérképeztük az idei angyalkakínálatot, és megtaláltuk a legszebbeket.

Sütibabák, angyalkák

 

Régen a nagymamák készíthettek ilyen angyalkákat kedvenc unokáiknak a varródoboz kincseiből. Az apró, pici kézi öltések szeretetről és gondoskodásról mesélnek. A természetes anyagokból készült, kedves, egyedi figurákat megvehetjük készen, vagy akár az ötlet alapján készíthetünk sajátokat is különféle méretben, mert ha nagyobb anyagot találunk, akkor a kislányok akár babázhatnak is vele. Angyalbabája pedig nem mindenkinek lehet.
Ár: 1500 Ft (Nosztalgia Kacatok Boltja)

 

 

Kis kócos

 

Az angyalkákat is kikezdi az idő vasfoga, gondoltam legelőször, majd rájöttem, hogy amit én kampós orrnak néztem, tulajdonképpen egy bájos mosoly. De legalább a kócos haj valóban kócos haj. Én nem a fára akasztanám ezt az angyalkát, hanem kitenném a konyhába, hogy felügyelje a mézeskalácsgyártást.
Ár: 1190 Ft (Nosztalgia Home)

 

 

Angéla

Vannak kislányok, akiket eltanácsolnak a balettintézetből. Angéla, a Leonardo márka duci angyalfigurája éppen ilyen, viszont végtelenül bájos és jókedvű. A legsötétebb és legködösebb decemberi reggelen is megmosolyogtat bárkit. Sőt, ha arról van szó, a csillagokat is lehozza nekünk.
Ár: 1500 Ft (Dome)

 

Baba vagy angyal?

 

Baba, aki angyalkának öltözött, vagy angyalka babaálcában? És az angyalszárnyak vajon lejönnek-e a kabáttal? Csupa-csupa izgalmas kérdés – én már szedném is szét, nézném, hogy hol lehet a trükk. Hoppá! Mi ez a rémület a bájos arcocskán? Újabb kínzó kérdés. Lebuktattuk talán, vagy csak megijedt, hogy szétszedjük? Ha valaki látja őt, nyugtassa meg!
Ár: 5500 Ft – a baba kb. 40 cm magas (Nosztalgia Home)

 

 

 

A „klasszikus” angyal

Klasszikus angyalábrázolás, amely a sok bájos angyalka között igencsak elcsépeltnek és giccsesnek tűnhet. Nagymamák szekrénypolcán tűnnek fel az ilyen és ehhez hasonló angyalok – mindeközben lehetetlen erre a klarinétos angyalkára úgy nézni, hogy a templomok hűvöse és ünnepélyessége ne lengje körül.
Ár: 410 Ft (Madera)

 

 

 

Johanna glóriával

 

Johanna rendes angyallány. Vékony termetével, apró szárnyaival és nyaka köré tekert sáljával az idei év kedvenc angyalkája. Három változatban kapható, de az ember a legszívesebben mindegyiket hazavinné, mindegyik méretben. Az apróbbak tökéletesek karácsonyfadísznek, a nagyobbak viszont a szoba sarkában vagy az ablakban lelnek tökéletes lakhelyre.
Ár: több méretben kapható, 8,5 cm: 780 Ft, 17 cm: 1590 Ft, 26 cm: 2400 Ft, 62 cm: 6150 Ft (Dome)

 

 

Tündér-angyalka

 

Kockás alsószoknyájával és csillagos ruhájával a tündér-angyalkák közé tartozik. Tulajdonképpen semmi különös nincs benne, hiszen csak egy festett bádoglap, mégis annyira kedves darab, hogy egyetlen angyalkagyűjteményből sem hiányozhat. Nehéz eldönteni, hogy tucatáru, vagy egyedileg festették, ám ez nem is számít. A lényeg, hogy nagyon szerethető, és jól mutat a karácsonyfán.
Ár: 900 Ft (Nosztalgia Home)

 

 

Repülő angyalka

Nicsak, bádogangyalkánk repülni is tud. A tervező, mondhatni, kihasználta az angyalkákban rejlő lehetőséget. Viszont amennyire elégedettek voltunk az előzővel, most sajnos nemtetszésünket kell kifejeznünk a barna szárnyak miatt, amelyek leginkább egy púpra emlékeztetnek. A festés talán picit fakó, ugyanakkor pont ütött-kopottsága miatt régi családi karácsonyfadísznek is tűnhet.
Ár: 390–690 Ft (Ajándékpolc)

 

 

Pizsamás angyalok

Csíkos ruhájukban simán lenyomják a mackókat. A boldog békeidőkben ilyet kaphattak a kislányok, hogy könnyebben elaludjanak. Lehet velük babázni vagy az álommanók érkezéséig a kispárnán osztozni. Karácsonyfára nem illenek, viszont hálószobában, nem csak advent idején, szeretettel őrzik az álmot.
Áruk: 4000–4500 Ft (Nosztalgia Kacatok Boltja)

 

 

 

Angyalkás hűtőmágnes

A kivitelezés talán nélkülözi az aprólékos és precíz odafigyelést, sőt az angyalka formája az eredetiséggel és az egyediséggel sem dicsekedhet (hasonló angyalt láttunk már), előnye azonban, hogy hűtőre lehet tenni, és színes ruháival minden hűtőnyitásnál vidám foltként lebeg. Hűtőmágnesgyűjtőknek pedig remek karácsonyi ajándék.

Ár: 390–690 Ft (Ajándékpolc)

 

Angyalka fehérben

Szép. Nem is kell tovább ragozni, hiszen ebben az egy szóban benne van minden. Benne van a szoknya tökéletes íve, az apró szárnyak vonala és a kopottas fém bája. Állíthatjuk ablakba, dekorálhatjuk vele a terítéket, de akár az adventi koszorú vagy asztaldísz éke is lehet. Ez a fémangyalka időtálló, karácsony elmúltával nem dobozba kerül, hanem a könyvespolc szélére, és egész évben vigyáz ránk.
Ár: 1600 Ft (Nosztalgia Home)

 

Üzletlista

Nosztalgia Kacatok Boltja
Cím: Budapest XIII. ker., Herzen u. 5. sz.
Nyitva tartás: december 23-ig
hétfőtől péntekig: 10.00–19.00, szombaton: 10.00–15.00

Nosztalgia Home
Cím: Budapest II. ker., Lövőház u. 21.
www.nosztalgia-home.hu »

 

Dome
Cím: Budapest XIII. ker., Pannónia u. 30.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00, szombaton: 11.00–14.00

www.dome.hu »

Ajándékpolc

Cím: Budapest II. ker., Lövőház u. 19.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00, szombaton: 10.00–14.00
http://ajandekpolc.hu »

 

Madera kert- és lakberendezés
Cím: Budapest XIII. ker., Pannónia u. 9.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00, kivéve csütörtök: 10.00–19.00, szombaton: 10.00–14.00
www.madera.hu »

 

Fotó: Sz. Zs.

 

Adventi tippjeink:
15+1 lelőhely, ahol a legjobb ajándékokat találod »
20 haszontalan tudnivaló, amit garantáltan megjegyzel a karácsonyról »

A 25 legkülönlegesebb szalvéta »
Ehető karácsonyfadíszek ínyenceknek »

Saját készítésű karácsonyi üdvözlőlapok 5 perc alatt »

5 csodás karácsonyi dísz a kertben »
Szépségcsomagot a fa alá! 10 szuper tipp »

Élményajándékot karácsonyra! »

Törhetetlen karácsonyfadíszek »

Rendelj könyvet karácsonyra a Polc.hu-n!

Karácsonyi kreatív ötlettár »

Varázslatos díszek, mesés tárgyak »

Karácsonyi ötletek »

Karácsonyi ötletek bibliája »

Angyal.lap.hu »

Advent.lap.hu »

Karácsony.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top