Hozzávalók:
- 500 g vaj, megolvasztva
- 220 g porcukor
- 675 g finomliszt
- 75 g rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió keveréke, esetleg mézeskalácsfűszer)
- 36 fej szegfűszeg
- 2 evőkanál finomított kristálycukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt alacsony hőmérsékletűre. Keverjük össze a vajat és a porcukrot elektromos mixerrel egy nagyobb tálban, amíg könnyű és levegős masszát kapunk. Keverjük bele a lisztet és a fűszerkeveréket, és kézzel formázzuk szilárd állagúvá.
Gyúrjuk tovább egy kilisztezett nyújtódeszkán, addig, amíg lágy tésztát kapunk. Vágjuk két részre a tésztát, fedjük le, és tegyük hűtőbe 30 percre.
Nyújtsuk ki a tészta felét két sütőpapír között 1 cm vékonyra, majd egy 6 cm-es átmérőjű, fodros szélű formával szaggassunk belőle korongokat. A maradék tésztát gyúrjuk össze, és ugyanúgy szaggassuk ki.
Helyezzük a korongokat egy vékonyan kikent sütőlapra egymástól 3 cm-es távolságra.
Mindegyik közepébe nyomjunk egy-egy szegfűszeget. Szórjuk meg a finomított kristálycukorral.
A tészta másik felét is hasonlóképpen készítsük el.
Süssük lassú tűzön kb. 30 percig, vagy amíg kivilágosodik a színe. Hagyjuk 5 percig a sütőlapon, majd helyezzük sütőrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Harminchat darab lesz belőle.
Darabonként: 841 kJ (201 kcal), 11,7 g zsír.
Ízvarázs füzetek: Aprósütemények
Kényeztessük magunkat egy kis édes finomsággal! Ebben a receptgyűjteményben sokféle ízletes vendégváró aprósüteményt találhatunk a ropogós pisztáciás teasüteménytől a csábító csokoládés brownie-ig. Ezeknek a süteményeknek külön előnyük, hogy sokáig elállnak, így már jó előre felkészülhetünk a vendégek fogadására. Ezek a válogatott receptek csak szűk keresztmetszetét adják a lehetőségeknek, bemutatva a hagyományos, egyszerűbb süteményektől egészen az egzotikusig, ám mindegyikben van valami közös: hihetetlenül finomak! |