Mézeskalács

9 félresikerült karácsonyi ajándék

Nem mindig sikerül kiválasztani a megfelelő ajándékot. Nagy eséllyel találsz olyat a felsorolásban, ami neked is ismerős lesz!

Ajándékozni nem mindig egyszerű, így előfordulhat, hogy balul üt ki a jó szándék. Karácsony alkalmából összegyűjtöttük a legjellemzőbb félresikerült ajándéktípusokat. Íme:

Nekem tetszik, megveszem neked

Sokan vannak, akik nem tudnak elvonatkoztatni saját maguktól, és olyasmit vesznek a másiknak, amit valójában ők szeretnének, de nagyon. Nincs is jobb dolog, mint kapni egy blúzt a nagyitól, ami valójában az ő stílusa. Sajnos nem lehet neki visszaajándékozni, mert az illetlenség, pedig valójában örülne neki, mert tökéletesen illik hozzá.

A visszaadott ajándék

Akadhat olyan helyzet, mikor az ajándék mégis visszakerül „a feladóhoz”, de nem szándékosan, és ez bizony kínos tud lenni. Szinte mindenki került már olyan helyzetbe, hogy otthonról ajándékozott, olyan dolgokat, amiket sosem használt. Minek álljon otthon, teljesen új, más biztosan örülne neki. Ez lehetséges, csak, akkor nem biztos, ha éppen tőle kaptuk tavaly karácsonyra.

Mindenkinek ugyanazt

Vannak, akiknek csak egy jó karácsonyi ajándékötletük van, azt viszont annyira jónak tartják, hogy mindenkinek ugyanazt veszik. Ha külön-külön adják oda, akkor nem is biztos, hogy gond lesz belőle. Viszont, ha kiderül a turpisság, például úgy, hogy az ajándékozottak találkoznak, akkor nagy csalódás lehet a vége, mert kiderül, hogy a személyesnek tűnő ajándék mégsem annyira személyes.

Túlságosan intim dolgok

Egy szexi hálóing vagy fehérnemű, esetleg valamilyen segédeszköz jó ajándék lehet a megfelelő személytől. Azonban, ha valaki mástól kapjuk, akkor eléggé kínos tud lenni. Az ember valószínűleg belepirul, ha esetleg az anyjától, az anyósától vagy egy olyan férfitól kap ilyesmit, akivel nincs intim viszonyban, és nem is akarja, hogy ez változzon.

A célzásértékű ajándék

Akadnak olyan dolgok, amiket tapintatlanság ajándékozni, mert könnyen megbántódhat, aki kapja, ennek ellenére gyakran előfordul az ilyesmi. Például, amikor a túlsúlyos ember mérleget kap, a feleség porszívót (abban az esetben persze más a helyzet, ha direkt azt kérte), a fiatalasszony szakácskönyvet az anyósától vagy a friss házasok utónévkönyvet… A sor természetesen még hosszan folytatható…

Amit másnak szántak

Akad olyan helyzet, amikor kapunk valamit, aminek semmi baja, látszik, hogy új, jól is néz ki, csak épp valahogy egyáltalán nem a mi stílusunk, vagy olyan hobbi kelléke, amihez tudvalevőleg semmi közünk. Ha pedig óvatosan rákérdezünk a dologra, csak valami zavart választ kapunk az ajándékozótól. Ilyenkor sejthető, hogy az ajándékot másnak szánták, vagy valahonnan kapták, de biztosan nem nekünk vették.

A más nevére szóló ajándékok

Hasonló szitu, amikor kapunk egy könyvet, amiben valaki más neve szerepel az első lapon, vagy éppen egy névre szóló ajándéktárgyat, például tollat, egy számunkra teljesen idegen névvel. Ez legtöbbször a figyelmetlenség jele, az ajándékozó valószínűleg nem vette észre, hogy névre szólók a tollak, csak találomra vett egyet, vagy az adott könyv nem új, személyre szóló ajándék volt valamikor, valaki másnak.

Meglepetés a gyereknek

Meg kell említeni azt az esetet is, amikor a gyerekünk kap ajándékot valaki mástól, méghozzá olyat, amit mi semmiképpen nem akartunk neki megvenni, mert nem szerettük volna ha nézi azt a mesét, vagy mert tudjuk, hogy a panelban nem jó ötlet a dobszerkó, esetleg falra mászunk a sípoló vagy zenélő játékoktól. Természetesen nem az fogja őket hallgatni, aki adta…

A majdnem tökéletes ajándék

És akad olyan is, amikor nagyon vágyunk valamire, és azt majdnem meg is kapjuk, de csak majdnem. Mert véletlenül nem az az illat, amit szerettünk volna, hanem egy másik, nem az a méret, nem az a szín… Ezernyi baki előfordulhat. Jobbik esetben vissza lehet cserélni, ha viszont nem, akkor sajnos nagy eséllyel bennük marad a tüske.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top