nlc.hu
Mézeskalács

Limoncellós trifle - recept

Egy elegáns és szuperkönnyű édesség karácsonyra: limoncellós trifle

Mindenkit el fogsz kápráztatni ezzel a finomsággal!

Csodaszép a kinézete, mesés az íze, és 10-15 perc alatt összedobható. Aki nem szeret sütni, annak igazi Jolly Joker-desszert!

Melegítsünk fel fél liter tejet. Közben összekeverünk 2 egész tojást és egy sárgáját 25 gramm kristálycukorral, 2 púpozott teáskanál kukoricaliszttel és 2 teáskanál vaníliakivonattal. Keverjük csomómentesre. Öntsük bele a meleg tejet, de úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a krémet.

Amint kész, mehet vissza a lábasba. Kevergessük alacsony fokozaton, amíg be nem sűrűsödik.

Amikor a krém már elég sűrű, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.

trifle

Trifle – szép és egyszerű karácsonyi finomság, mindenki el tudja készíteni – Fotó: iStock

Béleljünk ki (300 gramm) málnával vagy eperrel egy nagyobb üvegtálat, szórjuk az aljára. A következő réteg a citromkrémmel megkent babapiskóta lesz. Törjük el a babapiskótákat, kenjünk meg az egyik felét, majd rakjuk rá a másikat, mintha egy szendvics lenne. Fektessük ezeket a gyümölcsrétegre, majd locsoljuk meg 8 evőkanál limoncellóval. (Ha magasabb falú az üvegtál, akár dupla rétegeket is csinálhatunk.) Kenjük a piskótaréteg tetejére a kihűlt vaníliakrémet. Verjünk fel 2 dl tejszínt, és kanalazzuk a tejszínhabot a vaníliaréteg tetejére. Ezután szórjuk meg durvára vágott pisztáciával és pár szem gyümölccsel. Tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Figyeld meg, az egész család odalesz érte!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top