nlc.hu
Tuti Tippek

Ennyi égősor kell a karácsonyfára

Mekkora a fenyőfád? Ennyi égőre lesz szükséged!

Biztosra mennél idén az égő-kérdésben, ami a karácsonyfát illeti? Ha megnézed a kisokosunkat, ezentúl nem kell ezen stresszelned.

A tökéletes, nem repedező bejgli, a nagymama zserbója és a hibátlan, cuki masni az ajándékokon – ezek minden olyan technikák, melyek elsajátításához szükséges az évek és a rutin. A fenyő karácsonyfává varázslása égők segítségével szintén ide tartozik. 

A karácsonyfaégők műfaja egy teljesen külön sportág, és minden részletének megvan a maga titka. Például az már fél siker, ha tavaly emlékeztél szépen elrakni az égősorokat, hogy ne menjen el fél nap a zsinórok kibogozásával. Ahogy az is, ha rájöttél már arra, hogyan a legegyszerűbb felrakni a fára a fényfüzéreket. Na de pontosan mennyire is van szükség? Sajnos nincs egyetlen örök érvényű szabály rá: mindenkinek magának kell kiválasztania, mennyi égővel tetszik igazán a fája. De azért tudunk néhány tippel szolgálni.

„Általában 180 centis fenyőt szoktak venni az emberek” – magyarázza Karin Lidbeck-Brent, kellékes, akár valódi, akár műfenyőről van szó.

„Így általánosságban azt szoktam mondani, hogy nagyjából 30 centiméterenként egy fényfüzér fog kelleni. Én a 150 égős darabokat kedvelem.”

Ha idén esetleg nagyobb fát tervezel, mint amekkora tavaly volt, akkor mindenképpen számolj a méretváltozással. De ha a múlt karácsony fája bevéste magát a szívedbe, akkor nincs értelme változtatni az égő-szituáción. Akárhogy is: konzultálj az égősor-táblázatunkkal. És biztos, ami biztos, plusz egy fényfüzért vásárolj, nehogy az egyik hibás legyen!

Karácsonyfa és égők grafika

via

(nyitókép: Depositphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top