nlc.hu
Ünnepi menü

Karácsonyi költekezés

Megrohamozták a boltokat, miután bejelentették a szentestére vonatkozó enyhítést

Bár az internetről is sokan rendelnek, a legtöbben még mindig személyesen szeretnek vásárolni.

Megindult a vásárlók tömege az üzletekbe, a válság ellenére arra is van esély, hogy az ünnepek előtti költekezés eléri a tavalyi szintet – írja a Magyar Nemzet. Miután a kormányfő bejelentette, hogy szentestére felfüggesztik a 20 órától érvényes kijárási korlátozást, a vásárlók  megrohamozták a boltokat.

„Bár idén a karácsonyt megelőző időszakban visszafogottabbnak bizonyult az ajándékvásárlás, a kereskedelem lendületben volt” – fogalmazott  Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Hozzátette: a második hullámban végig, de az ünnep előtti szezonban különösen jól vizsgáztak a vásárlók, tudatosan, fegyelmezetten alkalmazkodtak a korlátozásokhoz, a szabályok változásaihoz, ami a kereskedelmi cégeknek nagy könnyebbséget jelentett a speciális helyzetben.

Megrohamozták a plázákat

Megrohamozták a plázákat (Illusztráció: MTVA / Bizományosi: Oláh Tibor)

Az online áruházakban szintén rengeteg rendelést adtak le az utolsó napokban, ám a házhoz szállításokban komoly késések tapasztalhatók.

„Nagyon felerősödött idén az internetes vásárlás, de tavasszal is a teljes kereskedelem körülbelül 15 százalékát forgalmazták, vagyis arányai­ban a hagyományos bolti értékesítés vezet a magyarok körében” – mondta Vámos György.

December 23-án 19 óráig tartanak nyitva az üzletek, 24-én legkésőbb 14-kor bezárnak, és legközelebb 27-én fogadnak újra vevőket.

Karácsony, 2020:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top