nlc.hu
Ünnepi menü

Szaloncukor-recept

Így készül az ananászos-kókuszos-fehér csokis szaloncukor – recept Az Év Szaloncukra-díj győztesétől, a gödöllői Sulyán Cukrászdától

A neves cukrászda megmutatta az egyik finom kézműves szaloncukrának az elkészítési módját.

Mint arról beszámoltunk, a gödöllői Sulyán Cukrászda „Egy falat Mennyország” sütemény szaloncukor-verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 címet. Az év kézműves szaloncukra-díjat idén ugyancsak a gödöllői Sulyán Cukrászda vitte el: a fehér csokoládés, roppanó kekszes trüffel szaloncukra lett a győztes.

szaloncukor

Nincs karácsony szaloncukor nélkül (Fotó: illusztráció, iStock)

Ifj. Sulyák Pál, a Sulyán Cukrászda cukrász olimpiai bajnoka a Tények Plusz kamerája előtt megmutatta, hogyan készül a cukrászda egyik neves kézműves szaloncukra, az ananászos-kókuszos fehércsokis szaloncukor.

Forraljunk fel tejszínt, a fehér csokit pedig olvasszuk fel, majd öntsük össze ezt a kettőt és keverjük simára alaposan. Amikor ezzel megvagyunk, adjuk hozzá az ízesítőanyagokat, azaz a kókuszt és az ananászt.

Ezután tegyük a tölteléket szilikon formába, egyengessük el szépen, majd rakjuk be pár órára a hűtőbe.

szaloncukor

Kézzel kell belemártani a tölteléket a csokoládéba (Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó)

A megdermedt tölteléket mártsuk bele a csokiba, majd helyezzük a szilikonos papírra, ahol megdermedhet a csokoládébevonat. 

Hangolódj a karácsonyra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top