Baba

6 zseniális játék kartondobozból

A nyári büdzsébe talán kevesebb játék fér, hiszen a nyaralás sokba kerül. De sebaj, mert sok klassz játék készíthető könnyen, gyorsan kartondobozból is.

Ezekben a játékokban az a csodás, hogy készítésük nem igényel különösebb kézügyességet: főleg vagdosás és mindenféle dekorálás vár a szülőre, barátra, nagyobb testvérre, szerencsére mindenhol adnak útmutatót is. Érdemes belevágni, mind hosszú távra szóló darab, kifejezetten környezetbarát és kedves, értelmes játék. És némelyik dekorációnak is szép.

 

Formaegyeztető

Mire jó egy hatalmas, kocka alakú kartondoboz? Hát pl. formaegyeztetőnek, célbadobós játéknak mindenképp. Mivel elég erős, az 1-2 évesek nem fogják egykönnyen szétcincálni. Festéshez léteznek bababarát darabok a vágást pedig sniccerrel érdemes végezni, ha nem sima, egy kis habkővel szépen lehet reszelni. Részletek a Parents.com-on. 

6 zseniális játék kartondobozból

 Alagút

Az alagutazás élőben is, játékból is nagy favorit tud lenni, nem csoda hát, hogy a boltokban se szeri, se száma az efféle építős játékoknak. Itt is sniccerre és némi dekorálós anyagra lesz szükség: csomagolók, dekorgumi, vékony falapok jöhetnek szóba. Részletek a Thrive 360 Living oldalán.

6 zseniális játék kartondobozból

 

Építőjáték

Műanyagból talán ismerős lehet ez a játék, kerek formájú szokott lenni és pénzérme nagyságú elemekből áll – nos, ezt sem ördöngösség elkészíteni, külön szimpatikus, hogy nem teljesen egyformán vannak bevagdosva a darabok, ezzel is teret hagyva a fantáziának. Részletek a Happy Hooligans oldalán.

6 zseniális játék kartondobozból

 

Vár

Olykor a leginkább királylányos leányok is beállnak várasat játszani, hiszen ott is lehet királylány, ha máshogy nem, ki kell menteni a gonosz sárkány karmaiból. A fiúk meg majd készségesen meg is teszik ezt, idővel legalábbis. Ideális darab utazáshoz is, pici, összecsukható, ha nem ragasztjuk össze a két nagyobb lapot. Részletek a Kidsomania oldalán.

6 zseniális játék kartondobozból

 

Játszódoboz

Hosszú hónapokig kedvenc lehet ez a beleülős minivilág-móka: Viszonylag nagy helyen lehet várost építeni és újraépíteni, autókat útjukon kísérni, új házakat felhúzni, végigsétálni… Csak a rajzolás vár ránk, a többit simán megoldják a kicsik, feltéve, hogy van otthon pár autó és néhány építőkocka. Részletek a The Imagination Tree oldalán.

6 zseniális játék kartondobozból

 

Babaágy

Csoda egy darab, pontos mintával, persze lehet kicsinyíteni, nagyítani, ha úgy hozza a szükség, semmikép ne vágjuk szét a babákat, ha lelóg a lábuk. Az ágy különlegessége az, hogy néhány darabból kell majd összeilleszteni, tehát csak vágunk, és illesztünk, és már kész is. Részletek itt.

6 zseniális játék kartondobozból

 

További szuper tippeket itt is találtok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top