Baba

Orvosa azt hazudta, 9 hét után már nem vetetheti el gyerekét

Hannah-tól nemcsak elfordult az egészségügy, de még téves, illetve hiányos információkat is közöltek vele. Végül maga találta meg az útját, hogy megszakíthassa terhességét.

Hannah 20 éves volt, mikor nem kívánatosan teherbe esett, viszont a legtöbb ausztrál állammal ellentétben a számára otthont adó Queenslandben az abortusz csak akkor legális, ha a magzat valamilyen módon veszélyezteti a kismama mentális vagy fizikai egészségét.

Dühöt és kétségbeesést érzett, amiért mindenféle csavaros indokokkal kell előállnia ahhoz, hogy kérelmét komolyan vegyék, és nem elég annyi, hogy egyszerűen nem szeretné megszülni ezt a gyereket. Hannah orvoshoz fordult, hogy kérvényezhesse abortuszát, de ekkor újabb akadályba ütközött: azt mondták, Queenslandben csak 9 hetes korig abortálják a magzatokat

Ez így nem teljesen igaz: az állam kijelölt intézményeiben biztosított gyógyszeres abortusz valóban csak 9 hetes terhességig engedélyezett, de a műtéti úton történő terhességmegszakítást a 14–19. hétben is elvégzik.

Az orvos azt hazudta, 9 hét után már nem vetetheti el gyerekét

Hannah ekkor 6 hetes terhes volt, és aggódott, hogy kifut az időből. Próbálta megkérdezni orvosát, hogy hogyan zajlik majd az abortusz, de ő azt felelte, “nem tudja”. A lány saját maga kezdett kutatómunkába, hogy eligazodjon a zavaros törvények között. Ekkor talált rá egy másik, gyógyszeres terhességmegszakítási lehetőségre, amit az első trimeszter végéig végeznek.

A lány végül 575 dollárt fizetett abortuszáért, amiben benne volt a tanácsadás felajánlása is a terhességmegszakítás előtt és után. Hannah azt mondja, egyedül megkönnyebbülést érzett, mikor sikerült véghez vinnie az abortuszt, és reménykedik benne, hogy a jövőben több segítséget kapnak azok, akik nem szeretnék vállalni gyermeküket.

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top