Baba

Négy évvel a szülei halála után született meg a csodagyerek

A házaspár mesterséges lombikprogramban vett részt, haláluk után egy béranyába ültették be a megtermékenyített petesejtet.

Csodával határos módon született meg egy kisbaba Kínában: négy évvel azután jött világra, hogy szülei meghaltak autóbalesetben. A kicsit egy béranya hordta ki a halott szülőktől származó, megtermékenyített petesejt felhasználásával.

A szülők, Shen Jie és felesége, Liu Xi egy mesterséges megtermékenyítési programban vettek részt, amikor a kínai Yixing városában végzetes autóbalesetet szenvedtek 2013-ban.

A gyászoló szülők két per után tarthatták meg és használhatták fel a megtermékenyített petesejteket, amelyeket -196 fokon, folyékony nitrogénben tároltak az egyik kórházban.

A béranyaság azonban Kínában illegális, így Laoszban kerestek egy nőt a magzat kihordására. Autóval kellett az embriókat odaszállítani, mivel egyetlen légitársaság sem engedte fel a fedélzetre a folyékony nitrogént tartalmazó tárolót.

A kisfiú végül Kínában született meg tavaly decemberben, négy évvel azután, hogy szülei meghaltak. A gyerek beceneve Tiantian lett, ami kedvest jelent mandarin nyelven. A nagyszüleihez került, de a házaspárnak DNS-teszttel kellett bizonyítania a rokonságot, és így kaphatott kínai állampolgárságot a csecsemő.

A halott férj édesapja azt mondta, mindenképpen elmondják majd a gyereknek, hogy mi történt a szüleivel, de csak majd ha nagyobb lesz. Addig azt mondják neki, hogy a szülei a tengerentúlon élnek.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top