nlc.hu
Baba

Eltávolították a méhét, miközben szült

Hét évig próbált teherbe esni, a vajúdás alatt eltávolították a méhét

A baba jól van, bár nem sokon múlt

Hét és fél évig próbált teherbe esni Holly Campbell-Garden: a most 29 éves walesi nő PCOS-ben, a petefészket is érintő súlyos anyagcserezavarban szenved, és egyéb betegségei is vannak, ezért eleve kész csoda, hogy végül megfogant a gyermeke. A fogászati asszisztensként dolgozó Holly a Mirrornak azt mondta, öt év után majdnem feladták, a pandémia kitörésekor pedig az örökbefogadáson gondolkodtak, de végül mégis tovább próbálkoztak egy megfizethető beültetéses kezelésnek hála. Ez aztán rögtön sikerült, igaz, nagyon nehéz várandósság volt.

Több komplikáció után az orvosok úgy döntöttek, mesterségesen indítják be a szülést, ám Holly hiába próbálkozott, a baba meg sem mozdult. Egy idő után, amikor már úgy látták, veszélyben az élete, sürgősségi császármetszést alkalmaztak. A vajúdás végül 12 óráig tartott: a nő minden látható ok nélkül vérezni kezdett, ezt elállították, összevarrták, majd látták, hogy újra vérzik. Újra felnyitották, ekkor már el is altatták; előtte Holly megkérdezte az orvosát, meg fog-e halni. A doktor annyit mondott, „azt nem engedem”. A beavatkozáshoz végül érsebészt kellett hívni Cardiffból; ilyen hasonló esetben még nem történt.

10 liter vért vesztett vajúdás közben egy kismama

Forrás. Holly Campbell-Garden

Az igazi hidegzuhany még hátra volt: amikor felébredt, közölték vele, nem volt más választásuk, mint eltávolítani a méhét, azaz nem lehet több gyereke A beavatkozás közben Holly 10 liter vért vesztett. Szerencsére fia, Rupert egészséges, igaz, nagyon-nagyon kicsi. A beültetéses kezelés során pedig szerencsére lefagyasztották Holly több petesejtjét is, így még akár testvére is lehet a babának, de a nő egyelőre fel sem dolgozta a történteket.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top