Baba

A dugóban segítette világra a gyerekét egy martonvásári édesapa

A reggeli csúcsforgalomban a baba nem várta meg, amíg beérnek a kórházba, az apa higgadtan levezette a szülést az autóban.

Egy martonvásári „mindenórás” kismamánál hajnalban kezdődtek a fájások, ezért a reggeli órákban elindultak a kórházba. Próbáltak minél hamarabb beérni, de a csúcsforgalomban ez nem volt könnyű.

A több tíz kilométeres út után a baba nem várt tovább, és a kórháztól pár száz méterre megszületett az autóban – számolt be a nem mindennapi esetről az Országos Mentőszolgálat a Facebookján.

Amikor már látták, hogy nem a kórházban fog világra jönni a baba, az édesapa félreállt egy benzinkúton, hívta a mentőket, és levezette a szülést.

Annak ellenére, hogy még hasonló helyzetben sem volt, felkészültségével és higgadtságával hatalmas segítséget nyújtott gyermeke világrajövetelében

– mondta az esetről a telefon másik végén ülő mentésirányító.

A budai mentők aztán hamar megérkeztek, és kórházba szállították a takaróba bugyolált, egészséges kisfiút és édesanyját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top