Baba

Csak július 1-től lesz ingyenes itthon a meddőségi kezelés

Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár néhány hete még azt mondta, január 1-jétől az állam támogatja, ezért ingyenesek lesznek többek közt a meddőségi kezelésben használt gyógyszerek és maga az ellátás. Most úgy tűnik, minderre mégis várni kell.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára még decemberben beszélt arról, hogy a kormány a családbarát ország szellemiségének jegyében igyekszik minden segítséget megadni a meddőséggel küzdő magyar pároknak. Az ő számukat 150 ezerre becsülik jelenleg. Néhány hete több dátum is elhangzott, egymásnak némileg ellentmondva, hogy pontosan mikortól válnak ingyenesen elérhetővé a vonatkozó gyógyszerek és a meddőség ellen ható kezelések, stb.

A kormány eddigi tájékoztatása alapján mi is úgy tudtuk, hogy január 1-től ingyenesek lesznek a gyógyszerek, ám a legutóbbi információk alapján a bevezetés dátuma 2020. július 1-re tolódik.

A minisztérium a hvg.hu-nak küldött közleményben írta, hogy július 1-től nem kell fizetni a készítményekért, akkortól lesz ingyenes a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top