Baba
Szponzorált tartalom

Hogyan vásároljunk pelenkát online? (X)

A világháló nyújtotta előnyöket a szülők élvezhetik igazán, főleg, ha már van gyermek a családban, ilyenkor minden velük töltött idő kiemelten fontos. Ezért jó dolog, hogy online már pelenkát is tudunk vásárolni. Természetesen nem mindegy milyen márkát és hogy melyik webáruházban szerezzük be a megfelelő terméket. Cikkünkben igyekszünk néhány tippet adni, hogy a vásárlás bonyodalmaktól mentes legyen.

Melyik pelenkamárka a legjobb?

A kínálat igen széles a pelenkák piacán is: Pampers (14 ezer forint között), Libero (18 ezer forint) a legismertebb márkák, viszont törekedjünk a minőségre, ne a termék ára legyen a kiválasztási szempont.

Hogyan találjuk meg a legjobb pelenkát a baba számára?

–        Keressünk dizájn kiegészítőket: Ezek olyan dolgok, mint a nedvességjelzők és az elülső címke meglepően kényelmesek a pelenkacseréhez.

–        Kerüljük a nedvszívó tömegre vonatkozó állításokat: Egyes gyártók azt állítják, hogy szuper nedvszívóak, mert súlyuk meghatározott százalékát el tudják viselni. Az igazság az, hogy a legtöbb pelenka fizikailag többet bír a kelleténél, de ennél sokkal fontosabb, hogy milyen gyorsan és hatékonyan szívják fel a folyadékot. Ezenkívül azok, amelyek túl sok mennyiséget képesek tartani, általában nagyobbak, mint az éjszakai pelenkák.

–        Legyünk óvatosak a zöld marketinggel: néhány márka feltétel nélküli zöld állításokat tesz, amelyek sértik az környezetvédelmi előírásokat. Például egyik pelenka sem „környezetbarát” (azaz mindegyiknek van legalább némi hatása a környezetre), és nem „természetes”, hiszen mindegyiket valamilyen módon feldolgozták. Ennek ellenére vannak fenntartható lehetőségek, amelyek szintén jól teljesítenek.

–        Vásároljunk nagyobb mennyiséget. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy sok pelenkát fogunk használni, így időt és pénzt takaríthatunk meg, ha egyszerre többet szerzünk be.

Vegyünk pelenkatáskát!

Ha pelenka és törlőkendő szettet (pelenkatáskát) veszünk észre alacsony áron, és van rá keretünk, érdemes megvásárolni, még akkor is, ha nincs azonnal szükségünk rá. Nem beszélve arról, hogy jó kedvezményekbe futhatunk bele, amely szinte hívogat a vásárlásra, hosszabb távon pedig jó kíméli a pénztárcánkat.

A minőséget figyelembe véve érdemes változtatni a márkákat. Egyik héten a Pampers a legolcsóbb, a másik héten a Huggies és előfordulhat, hogy a két termék egy webshopban kapható kedvezményesen. Figyeljünk oda arra, hogy egyes termékeket pénzvisszafizetési garanciával kínálnak, így, ha nem válik be a pelenka, akkor nincs vesztenivalónk!

Hogyan vásároljunk pelenkát online? (X)

360° Fit, forradalmi fejlesztés a maximális kényelem céljából

Az esti etetés után a picik hasa megnő, majd alvás alatt lassan visszahúzódik, ez pedig a tépőzáras pelenkák meglazulását, valamint szivárgását eredményezheti.

A Pampers brand Pants bugyipelenka típusa például 360°-os illeszkedéssel ellenáll a szivárgásnak, a kiegyensúlyozott alvás érdekében. Hogyan működik mindez?

Kezeinket a combnyílásokba helyezve húzzuk szét oldalirányba a bugyipelenkát! Helyezzük fel a kisbabára úgy, hogy a Pampers embléma elől legyen. Az eltávolításhoz tépjük fel a pelenka oldalát! Tekerjük fel és rögzítsük a ragasztószalaggal!

Fontos a méret!

Ahogy a felnőtteknél, a kisbabáknál szintén kényelmes, ha pontosan passzol hozzájuk a pelenka.  Olyan méretet célszerű választani, amely nem túl tág és nem nagyon szoros – még játék és mozgás alatt sem. Ez megakadályozza a szivárgást. A webshopok termékleírásai hozzájárulnak ahhoz, hogy egy adott mérethez milyen átlagsúly tartozik. Ne feledjük, hogy minden egyes mérettel megnövekszik a pelenka nedvességfelszívó tulajdonsága!

Figyeljünk oda a biztonságra!

A szülő megveszi a legújabb játékokat, a kisbabát sokszor mégis teljes más köti le: például egy pelenka, ezért tartsuk azt szem előtt, hogy a „ruhát” ott hagyjuk, ahová tartozik, jelen esetben a pici popsiján. Ne hagyjuk, hogy a kicsi szájába vegye és ezzel játsszon! Legyünk elővigyázatosak és a sérült vagy használt pelenkát azonnal dobjuk ki a szemetesbe. Érdemes továbbá figyelmesen elolvasni a csomagolásán található figyelmeztetéseket és hasznos útmutatót!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top