nlc.hu
Baba

Terhesség korai menopauza után

17 évesen érte a menopauza, most mégis gyermeket vár

Egy százalékot adtak annak, hogy összejön a baba. Összejött.
Missy Dippner

Kevesen tudják, de a klimax nem csak a középkorú nőket érintheti, hiába hívják a jelenséget eufemisztikusan a változókor tüneteinek. Létezik korai menopauza is, amely akár kamaszkorban is beüthet minden előzmény és ok nélkül. Ez történt Missy Dippnerrel is, akit 17 éves korában ért a diagnózis, úgy, hogy akkor már évek óta nem tudta, mi a baja. „A hangulatom összevissza, mindennap ágyneműt kellett cserélnem, annyira izzadtam éjjel, nem tudtam uralni az érzelmeimet” – mesélte a Metrónak. A súlyosan depressziós és szorongó tinédzsert a szülei pszichiátriai intézetbe küldték, ahol egy sor tesztet végeztek rajta, itt derült ki, hogy 17 éves létére klimaxol; a jelenséget hivatalosan a méh korai diszfunkciójának hívják. Kimutatták, hogy petefészkei feleakkorák, mint ami az ő korában normálisnak számít. Közölték vele, hogy 1 százaléka van annak, hogy élete során teherbe esik, tehát sok jóra ne számítson.

Missy mindig anya szeretett volna lenni, de igyekezett normális életet élni. Összeházasodott egy autószerelővel, és nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget, amikor elkezdett pecsételve vérezgetni. Áprilisban azonban hatalmas fájdalmakkal, húgycsőgyulladás gyanújával ment orvoshoz; itt derült ki, hogy a terhesség ötödik hetében van, és a vérzés valójában azt mutatta, hogy visszatért a menstruációja. Azért osztotta meg történetét, hogy megmutassa, sosem szabad feladni, még ha az orvosok győzködik is az embert, hogy lehetetlent kíván. A babát november közepére várják, és boldogabbak nem is lehetnének.

Kiemelt kép: Missy Dippner/Facebook

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top