nlc.hu
Baba

Ugyanannak a spermadonornak szült gyermeket a leszbikus pár

Ugyanannak a spermadonornak szült gyermeket a leszbikus pár két tagja

A leszbikus pár úgy érzi, a két gyermekkel vált teljessé a családjuk.
Babák

A brit Zoe és Holly Anderson Ross mindketten egy-egy férfival éltek párkapcsolatban, amikor egy bulin megismerkedtek és azonnal vonzalmat éreztek a másik iránt. Eleinte tagadták az érzelmeiket, azonban miután mindketten szakítottak a párjukkal, 2009-ben összejöttek, négy évvel később pedig házasságot kötöttek. Holly ezzel a második anyukája lett Zoe korábbi kapcsolatából született lányának, Shannonnak. 

Zoe is szeretett volna gyermeket szülni, ezért mesterséges megtermékenyítéssel próbálkozott, ám három vetélése is volt. 

„Oly sok próbálkozás után majdnem feladtuk. De aztán úgy döntöttünk, hogy megduplázzuk az esélyeinket azzal, hogy mindkettőnket megtermékenyítik. Az azt követő hónapban ugyanattól a spermadonortól estünk teherbe. Ez sorsszerű volt” – mesélte Zoe. 

Azóta mindkettejük gyermeke megszületett: Holly október végén kislánynak adott életet, aki az Olivia nevet kapta, míg Zoe kisfiát, Elijah-t császármetszéssel segítették a világra. 

Holly és Zoe elmondták azt is, a kórházból való hazatérést követő egy hét őrület volt, azóta azonban már beállt a napi rutin.  

„Hosszú időbe telt eljutni ide, szóval hatalmas megkönnyebbülés. A családunk most vált teljessé. Mindketten a magunkénak érezzük a babákat. Nem olyan, mintha Olivia csak az enyém lenne, mert én szültem őt, Elijah pedig Zoé-é, mert ő szülte. Mindketten egyformán a gyermekeink, és mindketten nagyon szeretjük őket” – fejtegette Holly.

A spermadonor egyébként nem szeretne részt venni a gyerekek nevelésében, azonban jelezte, hogy ha betöltik a 18. életévüket és ők is szeretnék, örömmel kapcsolatba lép velük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top