nlc.hu
Baba

Beoltották az első gyereket az 5-11 éves korosztályból Magyarországon.

Egy 10 éves kisfiú kapta meg először a koronavírus elleni gyerekoltást Magyarországon

Elkezdődött az 5-11 éves gyerekek oltása Magyarországon.

A héten megérkezett az első szállítmány, 138 ezer adag oltóanyag Magyarországra az 5-11 éves korosztálynak szánt Pfizer-vakcinából.

Kedden délelőtt hatszáz vakcina érkezett a Heim Pál Gyermekkórházba, amely jelenleg logisztikai központ is, mivel 342 ampullát továbbszállítanak a Semmelweis Egyetemre, a Dél-pesti Centrumkórházba, valamint a Szent János Kórházba.

Az oltás már el is kezdődött, egy 10 éves kisfiú kapta meg először a gyerekvakcinát az 5-11 éves korosztályból Magyarországon. Ezt a kormány Facebook-oldalán közölték:

A fővárosba 36 ezer gyermek beoltására elegendő vakcina érkezett. Az 5-11 év közötti gyermekeket nyolc fővárosi intézményben és négy szakrendelésen oltják majd. A 305 budapesti gyermekorvosi praxisból 114 jelezte, hogy szeretne részt venni az oltásban.

Egy kisfiút beoltanak a koronavírus ellen

Komádiné Katona Krisztina főnővér beolt egy kisfiút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty gyerekek oltására alkalmas vakcinájával az 5-11 éves gyerekek oltásának megkezdésén Budapesten, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 2021. december 14-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az amerikai-német fejlesztésű, koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyag felvételére a szülők az EESZT Lakossági Portálon foglalhatnak időpontot.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top