nlc.hu
Baba

Nem láthatja a gyerekeit az apa, míg be nem olták őket

Nem láthatja a gyerekeit az apa, míg be nem oltják őket koronavírus ellen

Az apa nem bízik a koronavírus elleni védőoltásban, az anya azonban mindenképp be akarja adatni azt három közös gyermeküknek. Az ügy bíróságra került.

Egy új-zélandi apának megtiltották, hogy találkozzon három gyermekével, amíg meg nem kapják a Covid-19 elleni védőoltást. A kiwi apuka határozottan ellenzi, hogy a gyerekek felvegyék a vakcinát, anyjuk azonban, aki egészségügyi dolgozó, ragaszkodik hozzá. Az apa egyébként saját magát sem oltatta be, mivel nem bízik a vakcinában.

A pár 2021 novemberében vált külön és az anya korlátozta a kapcsolatot a gyerekek és édesapjuk között. Az ügy végül bíróság elé került, Anthony Greig bíró pedig úgy döntött, hogy az apa nem láthatja gyermekeit, amíg nem veszik fel az oltást. Mindezt azzal indokolta, hogy a középső gyermek életét veszélyezteti, ha nem kapja meg a vakcinát.

Koronavírus elleni védőoltás

Illusztráció: Getty Images

„Ha beoltják, jelentősen csökken annak a kockázata, hogy gyermek súlyos állapotba kerüljön, ha elkapja a Covid-19-et” – fogalmazott. Hozzátette azt is, hogy ha a gyermek két szülő gondozásában állna, akik mindketten oltásellenesek, fontolóra venné azt is, hogy kiemelje őt a családból mindaddig, míg be nem adják neki a vakcinát. 

Az apa úgy véli, hogy volt párja valójában csak ürügyként használja fel az oltást annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy kapcsolatba léphessen a gyermekeivel. A férfi felajánlotta azt is, hogy hajlandó kizárólag a szabadban, maszkban találkozni a gyerekekkel, csak hogy velük lehessen. A bíró azonban ezt sem engedélyezte, mondván, hogy nem vállalja a kockázatot.

Amint a gyerekek felvették a koronavírus elleni védőoltást, a bíró felülvizsgálja az ügyet, és hajlandó visszaállítani az apa felügyelt kapcsolattartását.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top