nlc.hu
Baba

Okosórája mentette meg egy kismama életét

Nem vették észre a tüdőembóliát, okosórája mentette meg egy kismama életét

Időben érkezett a segítség, ugyanis ha nem kapja meg a helyes diagnózist, az az életébe is kerülhetett volna.

A 24 éves Rebecca McManus hetek óta légszomjjal küzdött, de azt gondolta, ennek az asztmája, illetve a várandóssága lehet az oka, és amikor először ment vele kórházba, az orvosok is azt mondták neki, biztosan a terhesség miatt tapasztalja ezeket a tüneteket, írja a Mirror

Az egyik nap azonban okosórája riasztotta, hogy nagyon gyors a szívverése. Ugyan a nyugalmi pulzusszám sok mindentől függ, de a 157 szívverés percenként mindenképpen óriási eltérést jelent. A 22. hétben lévő kismamát kórházba is szállították, ahol kiderült, tüdőembólia okozza a tüneteket. Ez akár végzetes is lehetett volna, de szerencsére időben sikerült megkapnia a megfelelő kezelést. 

Fiatal nő az ágyon az okostelefonjával és -órájával

Fotó: Getty Images

„Leültem a kanapéra, és az órám arra figyelmeztetett, hogy a pulzusom több mint 10 percen keresztül 140 szívverés/perc volt. Mintha edzettem volna. Nem is gondoltam volna, hogy ez helyes érték, majd amikor felálltam, szédülni kezdtem, és még szaporább lett a pulzusom. Ha nem lett volna a karomon az okos órám, nem vettem volna észre, mekkora a baj, ez az eszköz megmentette az életemet” – nyilatkozta Rebecca McManus.

A kismama nagyon dühös amiatt, hogy három nappal azelőtt, hogy kiderült volna, vérrögök vannak a tüdejében, az orvosok nem jöttek rá, hogy mi az oka, és hazaküldték, hiszen akár meg is halhatott volna, ha nem megy újból orvoshoz. Miután értesültek az esetről, a helyi egészségügyi hivatal elnézést kért a történtek miatt, és ígérik, hogy amint megérkezik a hivatalos panasz, alaposan megvizsgálják, hibázott-e valaki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top