Betöltés…
Sosem késő Engedd, hogy boldog légy! Vajon eleget figyelsz magadra?
100 okom van rá Hiányzik valami az életedből? Te mit teszel az álmaidért?
Egy életed van… Nemcsak a saját álmaink miatt vagyunk felelősek önmagunkért
Neked mi van a bakancslistádon? Oszd meg velünk terveidet, és nyerj 250.000 forint értékű Affidea családi VIP-kártyát!
Sosem késő...

„Megvetettem volna magam, ha nem segítek” – Kiss Anikó a szegénység ellen

Portrésorozatunkban olyan ötven feletti nőket, olykor már nagymamákat mutatunk be, akik valamilyen egyedi, másokat segítő ügyre tették fel az életüket. Ismerjétek meg Kiss Anikót, a SZOCSOMA, azaz a Szociális Csomagküldő Mozgalom alapítóját, aki nem bírta nézni a nélkülözést!

Tovább

„A célunk az, hogy minden kisgyermek családban nőhessen fel”

Portrésorozatunkban olyan negyven feletti nőket mutatunk be, akik valamilyen egyedi, másokat segítő ügyre tették fel az életüket. Ismerjétek meg dr. Vidák Annamáriát, a Fészek Alapítvány egyik alapítóját, aki munkájával húsz éve támogat örökbefogadó szülőket, várandósokat, várakozókat és közvetít nyílt örökbefogadásokat.

Tovább

„Nehezebb egy gyereket az országhatáron belül visszaszerezni, mint külföldről” – Egyedülálló karrier ötvenen túl

Kerpel Éva története arra példa, hogy ötvenen túl is lehet gondolkodni éles karrierváltáson, és még egy sikeres pályát is ott lehet hagyni egy még nagyobb „szívügyért”. Éva nem félt dönteni, és ma ő Magyarország egyetlen hivatalos nemzetközi ügyekre specializálódott családi mediátora.

Tovább
időseknek kirándulóhelyek

Tökéletes kirándulóhelyek Magyarországon – idősebbeknek is

A feltöltődés egyik legjobb módja a kirándulás – legyen szó egynapos utazásokról vagy hosszabb kikapcsolódásról. Olyan úti célokat mutatunk, amelyeknek minden bakancslistán ott a helyük.

Tovább
nyugdij, nyugdijas, nyugdijkorhatár

Mit jelent az öregség, és hogyan élnek Európában a nyugdíjasok?

Egyre emelkedik a nyugdíjkorhatár, és éppen ezért jól kell kihasználni a békés éveket. Igen ám, de nem árt, ha van ehhez kellő tartalék, vagy elfogadható nyugdíj! Milyen a nyugdíjasok helyzete a környező országokban, ennek jártunk utána...

Tovább
nyugdij, munka

„Én a munkával töltődöm” – aktív nyugdíjasok

Az időskor gondolata sokak számára ijesztő lehet, olyan fogalmak kötődhetnek hozzá, mint a passzivitás és az elszigetelődés. Pedig ahogy az ember az egész életét, úgy a nyugdíjas éveket is maga alakítja. Mutatunk is három igazán példaértékű és követendő nyugdíjast, akik rendkívül aktívak!

Tovább
oregseg, nyugdij

Méltósággal megöregedni: így használom ki a nyugdíjas éveket

Sokat hallani arról, hogy a nyugdíjaskor nem mindig könnyű: sokan érzik magukat feleslegesnek, sokan esnek depresszióba, aminek súlyos következményei lehetnek. Az időskor azonban tartogat örömöket akkor, ha tudatosan készülünk rá, célokat tűzünk magunk elé, vagy aktívak maradunk a mindennapokban. Három nyugdíjas osztotta meg, hogyan használja ki a nyugdíjas éveit.

Tovább
nyugdijas, amerika

A kor nem számít! 30 évesen lehetünk vének, 75 évesen fiatalosak avagy így vegyünk példát az amerikai nyugdíjasoktól

A kor nem számít. Pontosabban: biztosan nem csak a kor számít, ha arról beszélünk, ki mikortól lesz – ne szépítsünk, mondjuk ki – öreg. Többek között az is fontos, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, mennyire vagyunk szellemileg topon, és milyen céljaink vannak az életben. Célok? 75 évesen? Na, pont ez az, amit megtanulhatunk például az amerikai nyugdíjasoktól!

Tovább
nagymama, aktiv, nyugdijas

A nyugdíjas évek jobban megviselik a szüleidet, mint gondolnád – Így nevelj aktív nagymamát!

Aki egész életében azt hallgatta a szüleitől, majd a nyugdíjas éveikben milyen jó lesz nekik, az rácsodálkozik arra, hogy a nyugdíjasok nagy része depresszióval küzd. Hogyan lehet depressziós, ha ezt az életszakaszt várta egész életében? Egyáltalán tényleg az? És mit tehetsz te, amivel kimozgathatod ebből az állapotból?

Tovább

Légy aktív nagyszülő: szuper és szórakoztató programok, amiket imádni fog az unoka

Ha néha szoktál vigyázni az unokára, akkor tudod, hogy nem egyszerű feladat lefoglalni egy olyan gyerkőcöt, aki imád felfedezni, megismerni a világot és új dolgokat tanulni. De miért is ne lehetne partner ebben egy nyugdíjas is? Olyan programötleteket hoztunk, amelyek érdekesek lehetnek az unokáknak és a nagyszüleiknek is.

Tovább

Idős emberek, akikről érdemes példát venni

Attól, hogy valaki nyugdíjba vonul, még élhet aktív és irigylésre méltó életet. A következő történetek olyan nyugdíjasokról szólnak, akik megvalósították az álmaikat.

Tovább

10 kifogás, amik megakadályozzák a boldog és teljes időskort

„Ugyan, én már elkoptam!”, „Ugyan, minek kezdjek én neki vénasszony létemre?” – hányszor röpködnek ilyen és ehhez hasonló mondatok? Ha valóban csak a kifogásgyár működik teljes gőzzel, tényleg nem marad energia ezeknek a gondolatoknak a feloldására. Pedig bőven van inspiráló példa arra, mennyi mindenhez kezdhetünk időskorban azért, hogy boldogabb, teljesebb életünk legyen. Összegyűjtöttünk 10 mondatot, amelyeket törölni kell a kifogásszótárakból még ma!

Tovább

Szuper és ingyenes programok nyugdíjasoknak Budapesten

Az élmények sok esetben nem kerülnek pénzbe, főleg Budapesten, hiszen Magyarország fővárosa sok lehetőséget rejt a kikapcsolódásra, a kultúra élvezésére, és a pihenésre. Most összegyűjtöttünk pár ingyenes programot, ahová érdemes ellátogatnod!

Tovább
aktív időskor

40 éves koromban fordult egyet a világ

Idősebbeket kérdeztünk arról, mit jelent számukra az aktív időskor, és hogyan teszik mozgalmassá a hétköznapjaikat.

Tovább

10 tanács egy idős embertől a boldog és aktív élethez

Akár már nyugdíjba vonultál, akár még csak tervben van, biztos, hogy a te fejedben is sok kérdés merült fel. Milyen lesz a nyugdíjas élet? Mennyire lesz más a nyugdíjas élet a dolgos hétköznapok után? Mivel fognak telni a napjaid? Hogyan élhetsz hasznos életet?

Tovább

Így utazz biztonságosan, ha nyugdíjas vagy

Ha még csak tervezgeted, hogy hová utazol nyugdíjasként, akkor érdemes elolvasni a tippjeinket, mert sokat fognak segíteni, hogy megtervezd te is életed utazását.

Tovább
kiránduló helyek

Varázslatos gyógyító helyek Magyarországon

Tudtad, hogy Bükkszentkeresztet szubalpin gyógyhelyként tartják számon? Na és azt, hogy a dalai láma által avatott zalaszántói szkúpa Európa legnagyobb buddhista szentélye?

Tovább
nyugdíj, nyugdíjas, család

Hogyan élnek a magyar átlagnyugdíjasok?

Röviden: nem túl jól. A legtöbben alig jönnek ki a nyugdíjukból, és ami még ennél is rosszabb, mire nyugdíjba mennek, addigra az általános egészségi állapotuk is elég aggasztóvá válik. A jó és minőségi nyugdíjas korra ugyanis készülni kell, már előre.

Tovább
sport idős korban

Túl a csúcson? Így sportolj!

A boldogság fél egészség, a másik felét meg adhatja akár a sport is.

Tovább
100 okom van rá!
szurovizsgalat, eletkor

Szűrővizsgálatok: hány évesen mit kell feltétlenül átvilágítani a testedben?

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a testünk egy gép, amit csak akkor kell szervizbe vinni, amikor már elromlott. Hogy pontosan hány évesen mit kell(ene) átvilágítani a testünkben? Összegyűjtöttük!

Tovább
szurovizsgalat

10 szűrővizsgálat, amit kötelezővé tennénk minden nőnek

Elmondjuk, hogy a nőket tekintve melyek a legfontosabb szűrések, és mutatunk még jó pár vizsgálatot és mérést, melyet szintén érdemes állandó rendszerességgel elvégeztetni.

Tovább
szurovizsgalat, ferfiak

10 szűrővizsgálat, amit kötelezővé tennénk minden férfinak

A férfiak többségénél az egészségmegőrzés nem szerepel kiemelt helyen Nehezebben is szánják rá magukat a szűrővizsgálatokon való részvételre, mint a nők, pedig a betegségek időbeni felismerése számukra is kulcsfontosságú. Összegyűjtöttünk tíz vizsgálatot, amit minden férfi számára kötelezővé tennénk.

Tovább

Ne fájjon a feje a fejfájás miatt!

A fejfájás kellemetlen, az életet megkeserítő jelenség, amellyel csaknem mindenki találkozik élete során. Kevesen tudják azonban, hogy többféle változata létezik, az ártalmatlantól a potenciálisan életveszélyes állapotot jelző tünetekig. Szerencsére, megvan a megoldás!

Tovább

Ezért fontos, hogy járj szűrővizsgálatokra

Amerikai kutatók új tanulmánya szerint a 40 év feletti nők az évenkénti szűrésekkel nagy eséllyel megelőzhetik a mellrák miatti halálozást.

Tovább

Ez a 3 legfontosabb szűrővizsgálat 30 év felett

Neked mennyire fontos az egészséged? 30 év felett már másként látunk sok mindent, mint a húszas éveinkben, és 3x-en túl már a szervezeted is kiemelt figyelmet érdemel. Ez az a 3 szűrés, amit évente csináltass meg!

Tovább
anya, apa, betegség, segítség, munka

Ha anya beteg vagy elutazik, akkor összedől a világ

És nem, nem arról van szó, hogy a férfiak vagy az apák alkalmatlanok, dehogy. Pusztán arról, hogy a mindennapi teendők általában az anya kezében futnak össze, mondjuk, 10 esetből kilencszer.

Tovább
Egy életed van...

Van gyógyulás áttétes tüdőrákból – kísérleti gyógyszer segített Katalinnak

Adenokarcinóma, vagyis mirigyhámsejtes rák: a tüdőben előfordulva a legdrasztikusabbnak tartott daganattípus. Bernáth Gusztávné Tari Katalin testében ez alakult ki, a tüdeje után a nyirokrendszerében, az agyában és sajnos a csontjaiban is. Teljességgel hihetetlen, pedig igaz: Katalin meggyógyult ebből az állapotból – méghozzá egy spanyolországi gyógyszerkísérletnek, és talán saját küzdő személyiségének köszönhetően is. Erről szól az Akinek kétszer kelt fel a nap című könyv, maga a páciens és Mihalicz Csilla újságíró tollából. A történet legérdekesebb részleteit adjuk most közre.

Tovább
bakancslista, egészség, Bagi Renáta, pszicshológus

Miért elégszünk meg az egészség illúziójával? – interjú Bagi Renáta pszichológussal

Bár a magyarok többsége szerint a legfontosabb érték az egészség, mégis csak minden harmadik ember tesz annak érdekében, hogy hosszú távon megmaradjon. Az Affidea és a Centrál Médiacsoport átfogó online kutatásából nagyon érdekes dolgok derültek ki.

Tovább
affidea sass dani

Ha nincs egészség, az lesz az álom, hogy egészséges legyél

Sass Dani gasztroarccal beszélgettünk álmokról, célokról, bakancslistáról, egészségről.  

Tovább

Erre vágynak a magyarok a bakancslistájuk szerint

Neked mi minden szerepel a bakancslistádon? Már ha egyáltalán összeállítottad a sajátodat. Vajon az egészségedre mennyire gondolsz? Vajon hogyan gondolkodnak mások? Mit szeretnének megvalósítani? Kiderülnek a részletek.

Tovább

Így függ össze a bakancslista az egészséggel

Amikor összeállítod a bakancslistádat, amikor eltervezed, mi mindent szeretnél megvalósítani az életedben, talán az egészséged eszedbe sem jut. Vajon hogyan függ össze a bakancslista az egészséggel? Íme a részletek.

Tovább
önértékelés affidea

Okok, amiért érdemes szembenézni önmagunkkal

Van, hogy saját magunk sem tudjuk, miért nincs sínen az életünk. Az álmainkkal teli bakancslistánk csak porosodik, miközben tanácstalanul keressük, mi lehet a gond velünk.

Tovább

Iszak Eszter a bakancslistájáról mesél

Iszak Eszti csak az NLCafénak mesélt a bakancslistájáról. Vajon mi mindent szeretne még megvalósítani az életében a gyönyörű műsorvezetőnő? Neked van már bakancslistád? Esztitől inspiráló ötleteket kaphatsz hozzá a videóban.

Tovább

„A legnagyobb születésnapi ajándék az volt, hogy el tudtam menni rendesen vécére” – Élet sztómazsákkal, majd nélküle

Beáta a saját feje után ment, miután vastagbéldaganattal operálták, és sztómazsákot kapott, de ez nem jelenti azt, hogy rest lett volna gyógyulni, sőt. Kitartását éppen a születésnapján jutalmazta az élet.

Tovább

Sass Dani bakancslistája igazán izgalmas

A népszerű műsorvezető, Sass Dani bakancslistája igazán izgalmas. Hosszabb ideje dédelgeti azt a tervét, hogy lefussa a New York-i maratont. Úgy tűnik, már idén novemberben kihúzhatja a listáról ezt a célját. Nos, mi mindent tesz a vágyai megvalósításáért? Ebből a videóból kiderül.

Tovább
Affidea Iszak Eszter Eszti

„Ha egészség nincsen, semmi sincs”

Iszak Esztit az álmairól és a bakancslistájáról kérdeztük.

Tovább
önértékelés hiba

Hibák, amiket nem baj, ha megbánsz

A mai kor emberének egyik legnagyobb problémája, hogy nem szívesen ismeri be a hibáit. Ezzel pedig nemcsak a környezetét, hanem saját magát is rombolja.

Tovább
anya lány kapcsolat

Amit másképpen csináltam volna

Három embert kérdeztünk, akik arról meséltek, mik azok a dolgok, amiket másképpen csinálnának az életükben, ha kapnának esélyt erre. Mindannyian név nélkül mondták el a történetüket.

Tovább
boldog család

Egy életem van, ezért vigyáznom kell rá

Tíz embert kértünk meg, hogy fejezze be az „Egy életem van, ezért...” kezdetű mondatot. Ahogyan arra számítottunk, mindannyian egészen mást mondtak.

Tovább
nyugdijas, egészség

Egészségre vágyik a magyar, de megelégszik az illúziójával!

Keveset mozog, egészségtelenül táplálkozik és nem jár szűrővizsgálatokra az emberek többsége.

Tovább

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem – Mitől függ, hogy beteljesíted-e az álmaidat?

Szerinted minek köszönhető, hogy van, aki az álmait éli, miközben más csak álmodozik? Ez kell ahhoz, hogy te is egyre több mindent kipipálhass a bakancslistádon!

Tovább
bakancslista, kívánság, álom, lista

Az NLCafé bakancslistája

Ki utazni szeretne, ki egy stadion koncertszínpadán zenélni, az egyik kolléganőnk pedig látni akarja felnőni a gyerekeit. Néhol vicces, néhol sírós, de mindenképpen szívből jövő kívánságok jönnek a mi, saját bakancslistánkról.

Tovább

Felemelő gyógyulástörténet: súlyos gerincsérvnek köszönhető úszásszeretet

Lilla nagypapája nemcsak szellemileg, de testileg is csúcsformában van, pedig jövőre már nyolcvanéves lesz. Abban, hogy ő ilyen fitt, nagyon nagy szerepet játszik a rendszeres sport. Ahogy Lilla mondja, nagypapája soha nem hagyná ki a városi fürdőt a napi programjából. De hogy ennek mi az oka, és mi vezetett el idáig? Lilla elmeséli!

Tovább
bakancslista

10 dolog, amit mindenképpen próbálj ki 50 éves korodig

Egy nagy utazás vagy egy apró, örömteli pillanat – vannak dolgok, amik nélkül egyszerűen elképzelhetetlen, hogy leéljük az életünket! Ha nincs bakancslistád, akkor épp itt az ideje, hogy készíts, ha pedig van, de nem szerepel rajtuk a következő 10 dolog, akkor egészítsd ki, és éld át őket minél előbb!

Tovább
gyogyulas, kemoterapia

Gyógyulástörténet: „Megjártam a pokol legmélyebb bugyrát”

„Nagyon sokat változtam: sokkal pozitívabb a gondolkodásom, jobban értékelek mindent és mindenkit magam körül. Meg vagyok győződve, hogy leginkább lelki okok vezettek ide.” Erzsébetnél mellrákot diagnosztizáltak pár évvel ezelőtt. Elmeséli, hogy élte túl ezt a nehéz időszakot.

Tovább

Nagy álmok nincsenek, csak túl kényelmes kanapék! Te mit tennél meg az álmaidért?

Van olyan vágyad, amit még soha senkinek nem mondtál el? És olyan, amit már elértél? Így vágj bele vágyaid megvalósításába!

Tovább