Család

Nem mindegy, mit isznak a kicsik

Nem tudjuk elképzelni, mennyi energiájukba kerül a kicsiknek, hogy feldolgozzák mindazt, ami a növekedésükhöz és a fejlõdésükhöz szükséges! Ezek között kiemelt helyen áll a táplálék – mindaz, amit a gyerek eszik és iszik.




Nehéz elképzelni, mennyi energiájukba kerül a kicsiknek, hogy feldolgozzák mindazt, ami a növekedésükhöz és a fejlődésükhöz szükséges! Ezek között kiemelt helyen áll a táplálék – mindaz, amit a gyerek eszik és iszik.

A kisbabák folyadékszükséglete fontos kérdés. Súlyukhoz képest viszonylag nagy testfelületük miatt a picik sokat isznak – nagy melegben, vagy száraz levegő esetén ráadásul csak növekszik ez az igény –, és gondos szülők tudják, hogy nem mindegy, mit adnak a csecsemőnek. A cukros, felnőtteknek szánt „izgató” teák és a mesterséges anyagokat tartalmazó üdítők megterhelik a kicsik szervezetét. Nekik az anyatej az elsődleges és legfontosabb táplálékuk, ám nem minden anya tudja szoptatni gyermekét, így előfordul, hogy már ekkor is szükség van olyan kiegészítésre, amihez vizet kell felhasználni.






Gondoljunk bele: az elfogyasztott víz bejárja az egész szervezetet! Az emésztőrendszerből a vérbe jut, majd szétáramlik, és különböző szervekben, szövetekben tárolódik átmenetileg, ahol leadja a benne oldott anyagokat. Az emberi test legnagyobbrészt vízből áll, ám míg a felnőtt ember testének „csak” 60%-a víz, addig a csecsemők esetében ez az arány mintegy 80%.

Figyeljünk hát, mit kap a baba inni – és arra is, hogy milyen vízzel készítjük püréit, teáit, a babatejet vagy a tápszerét. A vezetékes csapvizet hazánk legtöbb részén bátran fogyaszthatják a szülők, de az érzékeny kisbabák esetében nagyobb odafigyelésre van szükség – különösen saját fúrású kutak esetén kell ügyelni a biztonságra.

A palackozott, szénsavmentes ásványvizek is tartalmazhatnak a kelleténél nagyobb mennyiségű ásványi anyagot. Forralással pedig ugyan elpusztíthatjuk a csapvízben található kórokozókat, de nem szűrhetünk ki minden szennyeződést.





Akkor hát milyen vize használjunk a csecsemők ételeinek elkészítéséhez? Erre a kérdésre válaszol a Humana BÉBIVIZ, melyet korszerű technológiával állítanak elő, ásványi anyagokban szegény és teljes mértékben csíramentes, úgyhogy forralásra nincs szükség. Újra lezárható csomagolása pedig megkönnyíti a praktikus felhasználást.

Ami a felnőttnek „színtelen, szagtalan, íztelen” folyadék, az a csecsemő számára esetleg olyan mennyiségben tartalmazhat nehézfémet, csírákat vagy vegyi anyagokat, ami már káros.

A Humana BÉBIVÍZ – az első, kifejezetten a babák számára készült speciális ivóvíz – előállításakor ezt tartják szem előtt a szakemberek: mi a legjobb a babának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top