Család

Újabb baba-mama kórtermeket adtak át

Az Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért két baba-mama kórtermet alakított ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház gyermeksebészeti traumatológiai és égési osztályán.
 Baba-mama kórtermek a Borsod megyei kórházban Szülj, ahogy jólesik!

Igény volt rá, de az intézmény infrastrukturális feltételei eddig nem tették lehetővé, hogy baba-mama kórtermek létesüljenek, ahol az anyák a gyermekük teljes gyógyulásáig együtt lehetnek a kicsikkel. A kórtermek felújítása mellett vizesblokkot, fürdőszobát is kialakítottak, és a szülő is ágyon pihenhet, nem kell széken átvirrasztani az éjszakát. Egyelőre két szoba van, de ha az alapítványi finanszírozás lehetővé teszi – és több támogatást kapnak –, több baba-mama kórtermet is létrehoznának. Az átépítési és felújítási munkálatokat mintegy nyolcmillió forintból végezték el.

Az 1995 óta működő Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért közhasznú szervezet elsődleges célkitűzése a gyermeksebészeti betegek gyógyításának, utókezelésének elősegítése. „Az utóbbi években az egészségügyi ellátás egyre nehezebb anyagi körülmények közt történik. Sok esetben a gyermeksebészeti traumatológiai és égési osztály működése csak az alapítvány hathatós segítségével volt szinten tartható” – mondta Réti Gyula osztályvezető főorvos.

Az alapítvány számos nagy értékű eszköz, műszer beszerzését tette lehetővé, és szakfolyóiratok, szakkönyvek megrendelésével pótolta a kórházi beszerzéseket. Az osztály ápolónői több alkalommal az alapítvány támogatásával tudtak részt venni továbbképző kongresszusokon, tanfolyamokon – részletezte.

 

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top