Család

Junior tejital, vagy klasszikus tehéntej?

A baba fejlődésével egyenes arányban növekszik a tápanyagszükséglete is, melyet 10-12 hónapos kora körül már nem elégít ki az anyatej. Mi a különbség a tehéntej és a junior tejital között? Milyen előnyökkel jár, ha junior tejitalt iszik a klasszikus tehéntej helyett a babám? Mindenre itt találod a választ!

Más az összetétel

Egy év telt el a születés óta, és a csecsemőből kisgyerek formálódott. Továbbra is szüksége van a napi fél liter tej alapú folyékony táplálékra, így nem mindegy, hogy ezt milyen formában kapja meg. Persze ihatna nyugodtan tehéntejet, a baj ezzel csak az, hogy ezt nem igazán neki „találták ki”. A junior tejitalokat, szülőhazájukban, Franciaországban „növekedési tejnek” hívják. Nem véletlenül, hiszen ez a fajta tej a kicsi növekedéséhez aktívan hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez a kisbabák igényeinek megfelelően kifejlesztett összetételével.

A vitaminokról és az ásványi anyagokról dióhéjban

A junior tejital ásványi anyagokkal és vitaminokkal dúsított, melyek közül fontos kiemelni a vasat és a cinket. Mindkettő jelentős szerepet tölt be az immunrendszer érési folyamatában, illetve annak támogatásában. A junior tejital ásványi anyag tartalma jóval szélesebb skálán mozog, mint a tehéntejé. A teljesség igénye nélkül, tartalmaz szelént, mangánt, magnéziumot, foszfort, fluort, jódot, rezet és természetesen kalciumot is. A junior tejitalok rendszeres fogyasztásával feltölthetjük a kicsi D vitamin raktárait is. A junior tejitalok A és E vitamintartalma is jelentős, mely vitaminok remek antioxidánsok.

Junior tejital, vagy klasszikus tehéntej?

Kényes fehérje egyensúly

A junior tejital jóval kevesebb tejfehérjét tartalmaz, mint a klasszikus tehéntej. Ez azért fontos, mert a baba veséje még igencsak érzékeny, és a nagy mennyiségű állati fehérje kiválasztása megterheli azt. A gyermekorvosok is a junior tejital mellett teszik le a voksukat, hiszen szigorú ellenőrzéseknek vetik alá azokat, mindig ugyanazt a minőséget képviselik, és tápanyagtartalmuk sem változó.

A BEBA Pro Junior gyerekital, egyszerre biztosítja az immunrendszert természetes módon támogató A,C,D-vitamin, cink és vasforrást és a megfelelő fejlődéshez szükséges* napi fehérje bevitelt. 

Mindezeken túl pedig, egyedülálló módon Bifidus-t is tartalmaz, mely segíti a bélflóra egyensúlyban tartását. Így a kis tipegő biztos védelemmel indulhat a világ felfedezésére.

*Napi 2 pohár (kb 2*270 ml)

BEBA Pro Junior. Átfogó védelem a kis felfedezőknek.

www.nestlebaba.hu , www.facebook.hu/nestlebaba

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top