Család

Nyílt levél a nőnek, akiért elhagyott a pasim

Megdöbbentő levél, az írója valószínűleg leragadt valahol az ötvenes években, ahol még az volt a nő dolga, hogy idomuljon a férfihez. De mindenki döntse el saját maga, hogy egyetért-e a leírtakkal.

“Még nem találkoztunk, és valószínűleg soha nem is fogunk, abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán tudod, ki vagyok. Őszintén, titokban reménykedem is, hogy fogalmad sincs a kilétemről.

De van valami, ami közös bennük. Ugyanazt a férfit szeretjük.

Vagyis én már nem mondhatom, hogy teljes mértékben szeretném ezt a férfit. Régebben szerettem. Azt hiszem, egy részem még mindig szereti, és ez már nem is múlik el. A valóság azonban az, hogy téged választott helyettem. Mielőtt átadnám teljesen neked, tudnod kell valamiről. Tudnod kell, mit adtam én ennek a férfinek, mert most neked kell ezt megadnod neki. Tudnod kell, mennyire akartam, hogy ő legyen a mindenem. Most már a te mindened kell legyen. Tudnod kell, mennyire szerettem őt, mert most már neked kell ugyanannyira szeretned mindenek felett.

Remélem, hogy olyan jól bánsz vele, mint egykor én. Tedd őt az első helyre. Gondoskodj róla úgy, ahogy megérdemli. Bánj vele jobban, mint én. Segíts neki, hogy önmaga legjobb verziójává váljon. Mindig higgy benne, főleg akkor, amikor nem találja saját magában az erőt. Támogasd a céljaiban, álmaiban. Ne állj az útjába, ne fogd őt vissza. Legyél nyitott rá, legyél kedves, és tiszteld őt. Nevess a viccein, még akkor is, ha nem vicces, és szeresd még akkor is, amikor nem túl szerethető.

Bocsáss meg neki a múltért, a hibáiért, mindegy miért.

Csókold homlokon minden reggel és minden este. Csókold minden lehetséges pillanatban. A nap minden percében éreztesd vele, hogy szereted. Azt a fajta szerelmet add neki, amit mindig keresett. Szeresd feltételek nélkül, úgy, ahogy senki más nem szerette előtted. A családját és a barátait fogadd el, mintha a sajátod lenne. Tedd magadévá a világát. Válj a másik felévé, a jobbik felévé. Egészítsd ki úgy, ahogy nekem nem sikerült.

Tényleg azt gondolom, hogy te vagy a világ egyik legszerencsésebb nője, a legjobb férfit találtad meg magadnak. Tartsd meg őt, amíg csak hagyja, soha ne engedd el. Küzdj érte, hogy biztos melletted maradjon. Legyél az a nő, akire szüksége van. A végén, remélem mindent meg tudsz neki adni, amire én képtelen voltam. Ígérd meg, hogy nem töröd össze a szívét, hogy soha nem bántod meg és soha nem hagyod el.

Remélem, hogy jobban fog veled bánni, mint ahogy velem bánt a kapcsolatunk végén. Remélem, hogy olyan életet tud neked biztosítani, amilyenre mindig vágytál. Ismerve őt, jó esélyed van erre. Azt hiszem, az egész levélben csak ezt az egyet próbáltam körülírni neked: szeresd őt úgy, ahogy én szerettem volna, ha ad nekem esélyt.”

Olvass többet a férfiakról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top